Duurzaam wonen op historische grond

Vroeger het terrein van beddenfabrikant Dico, binnenkort dé plek voor Udenaren om onbezorgd te wonen. Een nieuwe wijk, midden in het centrum van Uden waar Heijmans 220 nieuwbouwwoningen realiseert. Duurzaam ontworpen, volledig aardgasloos en daarmee bestemd voor de toekomst.

 • Uden
 • 2018-2019
 • 15,5 miljoen
 • Heijmans Vastgoed

Vijf keer bijzonder

 1. Toekomstbestendig

  Toekomstbestendig

  Duurzaam, aardgasloos en toekomstbestendig wonen typeren het Land van Dico. Alle woningen zijn uitgerust met een bodemwarmtepomp, die je huis verwarmt én koelt. Op het dak liggen zonnepanelen. Zo woon je energieneutraal.

 2. Unieke architectuur

  Unieke architectuur

  De wijk varieert van vrijstaande huizen tot rijwoningen en van tweekappers tot patio-bungalows. Van veraf oogt de wijk stoer en stads, gebaseerd op het industriële verleden van het gebied. Met in de binnenstraten een dorps gevoel, net als de vroegere tuindorpen rondom fabrieken.

 3. Plek met een verhaal

  Het Land van Dico kent een industriële geschiedenis. Een historisch terrein, ooit de thuisbasis van beddenfabrikant Dico opgericht in 1917. Met alleen al in Uden 300 medewerkers in dienst, was Dico met recht een begrip in het dorp. Nu transformeert deze plek naar een woongebied.

 4. Slim en onbezorgd

  Slim en onbezorgd

  Alle woningen zijn uitgerust met een huisbesturingssysteem. Zo passen we OnbezorgdWonen toe in alle woningen met een bad- en slaapkamer op de begane grond. De rijwoningen en tweekappers zijn uitgerust met het SlimWonen concept.

  Tags

 5. Ruimte voor groen

  In het hart van de wijk vind je een Brink: een groen plein waar het fijn vertoeven is. Zo biedt de wijk ook ruimte voor de natuur.

Land van Dico