Ruimte voor speciaal onderwijs

Dankzij de verbouwing van het Sondervick College op de Kempen Campus in Veldhoven ontstaat nieuwe ruimte voor de huisvesting van speciaal onderwijs. In opdracht van de gemeente Veldhoven verzorgt Heijmans de bouwkundige en installatietechnische verbouwing en is verantwoordelijk voor twee jaar onderhoud aan de gebouwen.

 • Veldhoven
 • 2015-2016
 • 1,6 miljoen
 • Gemeente Veldhoven

Vijf keer bijzonder

 1. Lange relatie

  Lange relatie

  In 2007 realiseerde Heijmans de Kempen Campus, zowel bouwkundig als elektrotechnisch en werktuigbouwkundig. Sindsdien is Heijmans verantwoordelijk voor het integrale installatietechnische onderhoud.

 2. Centrum voor onderwijs, sport & cultuur

  Centrum voor onderwijs, sport & cultuur

  De 14 hectare grote campus biedt ruimte aan meerdere scholen. Maar, de Kempen Campus is méér. Vier sportverenigingen hebben elk hun eigen accommodatie op de campus en maken gebruik van de voor de topsport geschikte turnhal, kunststof atletiekbaan, honkbalvelden en dojo.

 3. Complete ontzorging

  Vanuit een voorlopig ontwerp werkt Heijmans op basis van UAV-GC het plan door tot een uitvoeringsgereed ontwerp. Daarna verzorgt het integrale team zowel de verhuizing, verbouwing, oplevering als het twee jaar onderhoud.

 4. Divers werk

  Divers werk

  Naast veel bouwkundige werkzaamheden (wanden, vloeren, plafonds) bevat deze opdracht ook veel elektrotechnische aspecten (voedingen, data, brandmeldinstallatie) en werktuigbouwkundige onderdelen (luchtbehandeling, verwarming, sanitair).

 5. Tussen de bedrijven door

  De uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats terwijl de school gewoon open blijft. Een gedegen faseringspuzzel en effectieve benutting van (school)vakanties en ruimtegebruik maken een frisse start vanaf schooljaar 2016-2017 mogelijk.

In beeld