Van realisatie naar onderhoud

Met 4.000 medewerkers en 240 medisch specialisten is het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) de grootste werkgever in de regio. Jaarlijks worden meer dan 500.000 polikliniekbezoeken en ruim 60.000 ziekenhuisopnames verzorgt. Na de realisatie is Heijmans nu ook verantwoordelijk voor het onderhoud van alle werktuigbouwkundige installaties.

 • ‘s-Hertogenbosch
 • 2011-2021
 • 9 miljoen
 • Jeroen Bosch Ziekenhuis

Vijf keer bijzonder

 1. Tien jaar onderhoud

  Tien jaar onderhoud

  Na de realisatie van alle werktuigbouwkundige installaties voor het nieuwe ziekenhuis is het preventief, correctief, vervangings- en modificatie-onderhoud voor alle W-installaties gestart met een looptijd van tien jaar.

  Tags

 2. Dagelijks aanwezig

  Dagelijks aanwezig

  Het JBZ is één van de grootste opleidingsziekenhuizen in Nederland. De werktuigbouwkundige installaties zijn essentieel voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Een vast team van circa acht medewerkers is dagelijks op de locatie aanwezig.

 3. 24-uursservice

  Er wordt gebruik gemaakt van een 24-uursservice waarbij voor het ziekenhuis een aparte storingsdienst is ingericht. Hierdoor zijn 24/7 medewerkers beschikbaar die bekend zijn met de installaties, afspraken en huisregels van het ziekenhuis.

  Tags

 4. Jaarlijks evalueren

  Jaarlijks evalueren

  Binnen het meerjarig onderhoudsplan worden jaarlijks nodige en gewenste onderhoudsinvesteringen besproken. Het doel is optimale prestaties uit gebruiksmiddelen, de assets, te halen. De evaluaties bieden inzicht in de onderhoudsnoodzaak van actueel gebruik.

 5. Legionella-protocol

  Specifiek voor het ziekenhuis is een legionella-protocol opgesteld. Alle tappunten in het ziekenhuis zijn voorzien van een barcode en in een controlesysteem gedigitaliseerd. Hierdoor kan de controle op het voorkomen van legionella efficiënt plaatsvinden.

Opening
Opening
Opening Jeroen Bosch Ziekenhuis