Skip to content
Berkel Enschot-05_A9_4263
Heijmans Huismerkwoningen Koningsoord, Berkel-Enschot

Duurzaam wonen met karakter

18 juni 2021
Berkel-Enschot
2021
Circa 6 miljoen
Woningcorporatie TBV Wonen

Het nieuwe hart van het Brabantse dorp Berkel-Enschot heeft een sfeervol winkelcentrum en mooie woonwijken. De kern van de wijk vormt Koningsoord met zijn voormalige abdij, groene kloostertuinen, bomenlanen en karakteristieke elementen. Aan de Refterstraat in Koningsoord realiseert Heijmans veertig grondgebonden Heijmans Huismerk eengezinswoningen. Deze gestandaardiseerde prefab huurwoningen bestaan uit drie verdiepingen verbonden met een vaste trap. Door duurzame toepassingen als warmtepomp en zonnepanelen wonen bewoners hier straks comfortabel, duurzaam én energiezuinig. Bovendien profiteren zij door de centrale ligging van veel voorzieningen.

Vijf keer bijzonder

1. Nieuwbouw met karakter

In de wijk Koningsoord liggen een voormalige abdij, groene kloostertuinen en bomenlanen aangevuld met karakteristieke elementen. In deze mooie entourage creëert Heijmans nieuwbouw met karakter: veertig grondgebonden Heijmans Huismerk eengezinswoningen. De B06-woningen zijn ontworpen in de geest van het roomse verleden in het gebied.

2. Woonconcept

Heijmans Huismerk is een veelzijdig woonconcept. Zo is een groot deel van de wijk Koningsoord volgens dit gestandaardiseerd concept gebouwd. Door toepassing van diverse typen Heijmans Huismerk huur- en koopwoningen hebben bewoners de beschikking over betaalbare huizen. Bovendien heeft de architect binnen het Heijmans Huismerkconcept een groot palet aan mogelijkheden voor het creëren van verschillende gevelontwerpen die esthetisch zijn aangepast aan de omgeving.

3. Variatie

Het Heijmans Huismerkconcept kent veel variatie. Hierdoor kunnen verschillende typen huizen voor verschillende doelgroepen worden gebouwd. Ook de verscheidenheid aan gevelafwerkingen zorgen voor gevarieerde en eigentijdse straten. Zo wijken de bakstenen gevels per wijkdeel af – de toegepaste kleur van gevels en kozijnen variëren dusdanig dat een prachtig afwisselend aanzicht ontstaat.

4. Snelheid

Eén van de grote voordelen van het Heijmans Huismerk woonconcept is de prefab opbouw. Doordat Heijmans de prefab bouwdelen inclusief 3D-elementen met klimaatinstallatie, hal en trappen in de eigen fabriek produceert, kunnen de woningen snel op de bouwplaats worden geassembleerd. Deze werkwijze reduceert eveneens de CO2-uitstoot.

5. Duurzaamheid

De veertig Heijmans Huismerkwoningen zijn voorzien van bodembron, warmtepomp en zonnepanelen. In combinatie met de uitgekiende isolatie van muren, ramen en gevels maakt dit de gasloze huizen duurzaam en energiezuinig. Voor de toekomstige bewoners een belangrijke basis voor comfortabel wonen.

Neem contact met ons op