Make-over voor hart van Hengelo

In het hart van Hengelo krijgt de Enschedesestraat een make-over. Een nieuwe riolering, vernieuwde verlichting en nieuwe bestrating zorgen voor een betere verbinding voor openbaar vervoer en een fraaie entree van het centrum. Hiermee wordt de stadsentree uit de jaren ’70 vernieuwd.

 • Hengelo
 • 2015-2017
 • 5,8 miljoen
 • Gemeente Hengelo

Vijf keer bijzonder

 1. Buslijnen

  Buslijnen

  Circa vier buslijnen rijden om de vijf minuten dwars door het project. Een vereiste omdat de bussen iedere dag van- en naar het centrum moeten kunnen. Ook de omliggende bedrijven moeten bereikbaar blijven. Een uitdaging omdat de weg daardoor per rijstrook en in verschillen deelfasen aangepakt wordt.

 2. Lokale kennis

  Lokale kennis

  Het volledige projectteam is bekend en woonachtig in de regio Hengelo. Hierdoor kent men de omgeving op zijn duim en kan er snel geschakeld worden met de omgeving. Zowel medewerkers als de omgeving zijn tijdig op de hoogte en weten elkaar goed te vinden.

 3. Binnenstedelijk gebied

  Het project grenst pal aan de binnenstad. Tientallen stakeholders krijgen hierdoor te maken met het project. Door persoonlijk contact met de stakeholders en omwonenden worden klachten tot een minimum beperkt.

 4. Multidisciplinair

  Multidisciplinair

  Naast het vervangen van het riool zet Heijmans meerdere disciplines in. Zo zijn diverse specialismes zoals bodemspecialismen, wegspecialismen en openbare verlichting betrokken bij het werk. Integraal, waardoor het traject Heijmans geel kleurt.

 5. Complexiteit

  De coƶrdinatie van de nutsvoorzieningen ligt volledig bij Heijmans. Iedere twee weken vindt een overleg plaats tussen zeven bedrijven. Complex, want ieder bedrijf heeft verschillende wensen en belangen. Door samen op te trekken wordt aan iedere wens voldaan.

In beeld