Topsport vanaf de tribune

Met zo’n 2.500 leden en 7 velden is Hockeyclub Den Bosch een van de grootste hockeyclubs van Nederland. De provincie Noord-Brabant promoot tophockey en wil meer internationale wedstrijden naar Brabant trekken. Het bouwen van een overdekte tribune, goed voor circa 2.000 zitplaatsen, onderstreept deze ambitie en draagt bij aan een betere topsportlocatie.

 • Den Bosch
 • 2015-2016
 • 2,1 miljoen
 • St. Hockeycomplex Den Bosch

Vijf keer bijzonder

 1. Multifunctioneel

  Multifunctioneel

  De voormalige betonnen staantribune is vervangen door een tribune met comfortabele stoelen en biedt méér dan alleen zitplaatsen voor bezoekers. Zo zijn douches, kleedruimtes, en een fitnesszaal gehuisvest onder één dak. Het eindresultaat: een multifunctionele, zwart/gele tribune.

 2. Altijd beschikbaar

  Altijd beschikbaar

  Een club met Dames 1 en Heren 1 in de hoofdklasse zorgt voor dagelijkse sportactiviteiten op het veld. Tijdens de werkzaamheden waren de sportvelden gewoon beschikbaar voor trainingen en wedstrijden. Een vereiste tijdens de bouw: een schoon werkterrein en veiligheid gegarandeerd voor bezoekers en sporters.

 3. Logistiek

  De hockeyclub is gelegen tussen de Oosterplas en de snelweg A2. De tribune is gebouwd tussen bebost gebied en het hoofdveld. Dit zorgde voor een logistieke uitdaging. Het hoofdveld mocht niet beschadigd worden en ook de bomen mochten niet worden geraakt. De aan- en afvoer van materiaal en bouwverkeer vond plaats vanaf de korte zijde.

 4. Strakke planning

  Strakke planning

  Met het zomerseizoen in het vooruitzicht, is de tribune binnen zes maanden gerealiseerd. Van voorbereiding tot daadwerkelijke uitvoering is een strakke planning gehanteerd. Snel schakelen en creativiteit waren de sleutelwoorden voor dit project.

 5. Lange relatie

  Heijmans is al jaren lang partner en sponsor van Hockeyclub Den Bosch. Heijmans realiseerde eerder al de sportvelden bij de club en heeft regelmatig onderhoud uitgevoerd. Na de tribune heeft de club nog plannen voor een nieuw clubgebouw, inclusief sportrestaurant.

In beeld