Kloppend hart van Stein

In 2009 brandde het winkelcentrum in Stein tot de grond toe af. Van de 47 winkels bleef niets meer over. Een tijdelijk winkelcentrum werd neergezet om de ruim 12.000 inwoners in hun winkelbehoefte te voorzien. Momenteel is het nieuwe winkelcentrum ‘Hart van Stein’ in aanbouw. Heijmans verzorgt de infrastructuur rondom de nieuwe accommodatie.

 • Stein
 • 2016
 • 2,2 miljoen
 • Gemeente Stein

Vijf keer bijzonder

 1. 14.500m2

  14.500m2

  Met het nieuw centrumplan wordt maximaal 14.500 m2 aan detailhandel, zakelijke dienstverlening en horeca mogelijk gemaakt. Daar bovenop worden 44 appartementen gerealiseerd. Om bezoekers en bewoners te voorzien van parkeervoorzieningen legt Heijmans 366 parkeerplaatsen aan.

 2. Chinees natuursteen

  Chinees natuursteen

  De nieuwe ‘infrastructuur’ krijgt een nieuwe dimensie door gebruik te maken van bijzonder natuursteen. Het graniet is getransporteerd uit China. Zes weken waren nodig om de 24.000 tegels en zo’n 2.600 natuursteenelementen naar de eindbestemming te transporteren.

 3. Naadloze aansluiting

  Medio augustus 2016 opent het nieuwe winkelcentrum haar deuren. Drie maanden eerder wordt het opgeleverd en krijgen winkeliers de mogelijkheid hun winkel in te richten. Dit betekent extra drukte in en rondom het winkelcentrum, waar Heijmans rekening mee houdt in haar logistiek.

 4. Omgevingsmanagement

  Omgevingsmanagement

  Waar op vele projecten een uitvoerder én omgevingsmanager te vinden zijn, is dat op dit project net wat anders. Beide rollen worden vervuld door dezelfde persoon in nauwe samenwerking met de omgevingsmanager en toezichthouder van gemeente Stein. Zo is een snelle schakeling tussen omwonenden, ondernemers en de werkvloer gegarandeerd.

  Tags

 5. SMS Alert!

  Iedere week ontvangen circa 25 omwonenden een sms alert. Niet omdat er iets ernstigs is, maar om aandacht te vragen voor het project zodat omwonenden mee kunnen denken over de voortgang. Wat kan beter? Wat gaat goed? Door een cijfer te geven aan de huidige werkzaamheden borgt Heijmans de kwaliteit en sturen we indien nodig bij.

In beeld