Twee ministeries onder één dak

De Resident, in het hart van Den Haag, wordt verbouwd tot het nieuwe thuis van de ministeries van VWS en SZW. Door het samengaan van de twee ministeries is efficiënter huisvesten mogelijk op basis van het ‘nieuwe werken’. Circa 2.400 werkplekken worden gecreëerd voor 2.700 ambtenaren.

 • Den Haag
 • 2014-2015
 • 20 miljoen
 • Rijksvastgoedbedrijf

Vijf keer bijzonder

 1. Oud en nieuw

  Oud en nieuw

  Het project omvat zowel de renovatie van de gebouwen Helicon en Castalia (met zijn twee puntdaken in de volksmond bekend als “de Tieten van Den Haag”) beiden onderdeel van de Resident, als de nieuwbouw van een atrium. Heijmans is verantwoordelijk voor de bouwkundige en installatietechnische voorzieningen.

  Tags

 2. Twee wordt één

  Twee wordt één

  Een atrium over het Parnassusplein verbindt de twee gebouwen. Na de bouw, blijft het plein overdag voor iedereen toegankelijk.

 3. LEAN and mean

  Dankzij ‘lean plannen’ is de doorlooptijd van de opdracht verkort tot iets meer dan een jaar.

  Tags

 4. Kostenbesparing

  Kostenbesparing

  Door de gezamenlijke huisvesting verdwijnt in totaal 40 procent van de kantoorruimte van het Rijk in Den Haag. Daarmee wordt vanaf 2020 jaarlijks circa 170 miljoen euro bespaard.

 5. Ook Heijmans

  In hetzelfde gebied transformeert en realiseert Heijmans ook de voormalige huisvesting van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het zogenaamde Wijnhavenkwartier.

In beeld