Plezierig, comfortabel en betaalbaar wonen

In Leidsche Rijn bouwt Heijmans 121 gasloze sociale huurappartementen voor woningbouwcorporatie Mitros. Een project waar Heijmans zowel verantwoordelijk is voor het ontwerp als de realisatie. Door het doel ‘van bijna energieneutraal tot energieleverend met de bewoner als uitgangspunt’ voldoen de huurwoningen aan de BENG-eisen. Zo ontstaat een gezonde buurt waar het plezierig, comfortabel en betaalbaar wonen is.

 • Utrecht
 • 2019-2020
 • 18 miljoen
 • Mitros

Vijf keer bijzonder

 1. Bijna energieneutraal

  Bijna energieneutraal

  De bouw van het appartementencomplex is een van de eerste BENG-projecten (Bijna Energieneutrale Gebouwen) voor gestapelde bouw in Nederland. Zo is het gebouw niet alleen goed geïsoleerd, maar zijn de aardgasloze huurwoningen ook uitgerust met energiezuinige installaties.

  Tags

 2. Goed geïsoleerd

  Goed geïsoleerd

  Om te voldoen aan de BENG-eisen, heeft het ‘groene’ gebouw een zeer goed geïsoleerde gebouwschil met triple glas in de kozijnen. In het ontwerp is bovendien rekening gehouden met een compacte bouw, zowel wat betreft de vorm van het pand als de afmetingen van ramen en gevelopeningen.

  Tags

 3. Energiezuinig

  Elk huurappartement is voorzien van energiezuinige installaties als elektrische warmteradiatoren, wamtepompboiler voor tapwater en ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Zonnepanelen op het dak van het gebouw zorgen voor de benodigde stroomvoorziening.

  Tags

 4. Prefab

  Prefab

  De gebouwschil van het appartementencomplex bestaat grotendeels uit prefab-elementen. Deze elementen zijn samengesteld uit complete betonnen bouwdelen met steenstrips, kozijnen en glas. Heijmans monteert deze goed geïsoleerde sandwichpanelen vervolgens op de bouw. Dit werkt sneller en is minder arbeidsintensief.

  Tags

 5. Beperkte bouwplaats

  Rondom het gebouw is weinig werkruimte. Daarom heeft Heijmans binnenin de u-vorm van het complex zelf de bouwplaats gerealiseerd. Deze beperkte bouwplaats vormt een logistieke uitdaging en is een belangrijke reden voor het bouwen met prefab sandwichpanelen.

  Tags