Doorgaan op Katendrecht

De Fenixloodsen: het best verborgen geheim van Rotterdam. Heijmans transformeert de voormalige industriële Fenixloodsen tot een gewilde plek om te wonen en te zijn. Partners, groot en klein, zorgen ervoor dat de Fenixloodsen nu al een begrip is in Rotterdam en ver daarbuiten.

 • Rotterdam
 • 2015-2018
 • 48 miljoen
 • Gemeente Rotterdam

Vijf keer bijzonder

 1. Trouw blijven

  Trouw blijven

  Na het Parkkwartier op Katendrecht heeft Heijmans zich nu vastgebeten in de Fenixloodsen. Met waardecreatie als ambitie wordt ook het laatste diamantje op Katendrecht weer opgepoetst. Samen knokken geeft hier de ultieme kick.

  Tags

 2. Mixen

  Mixen

  Op Fenixloods I verrijzen 212 huur- en koop loftappartementen. De oudbouw floreert straks met winkels, galerieën, restaurants en het theater Walhalla. De wijkvernieuwing op Katendrecht leidt ertoe dat mensen met verschillende culturen en interesses elkaar verrijken.

 3. Laden

  In de Fenixloodsen zijn de hogeschool voor de kunsten Codarts, het theater Walhalla, de Fenix Food Factory en circus Rotjeknor gevestigd. Door ze ook een plek te bieden in de definitieve bestemming worden beloftes waargemaakt.

  Tags

 4. Samen bepalen

  Samen bepalen

  Ruimte voor bewoners staat centraal. Zij kunnen kiezen uit appartementen, al van 40 m² tot hoe ver de vraag gaat. Horizontaal en verticaal geschakeld behoort tot de opties. Met woonworkshops gaan bewoners op zoek naar hun thuis.

 5. Transformeren

  De binnenbouw van Fenixloodsen is met oog op de toekomst ontwikkeld. Het gebouw beweegt mee met de toekomstige vraag. De nieuwbouw concurreert niet met de oudbouw. En zo blijft het rauwe, nautische karakter van de Kaap bewaard.

  Tags

Robert Winkel
Robert Winkel
Robert Winkel Architect aan het woord