Op en top specialistisch

Secuur werken, strikte hygiënische maatregelen, strakke deadlines, alles om Nederland van veilig drinkwater te blijven voorzien. Het vernieuwen van een pompstation van Evides Waterbedrijf door een energiezuinig exemplaar is bijzonder werk. Een klus die precies past in het straatje van het specialistische Transportleidingen-team.

 • Spijkenisse
 • 2017-2018
 • 937.000,-
 • Evides Waterbedrijf

Vijf keer bijzonder

 1. Duurzame kracht

  Duurzame kracht

  De nieuwe installatie op drinkwaterzuiveringslocatie Berenplaat draait straks op groene stroom (in plaats van diesel) en werkt efficiënter samen met de andere stations op het terrein. Het drinkwater komt nog steeds met de juiste kracht uit de kraan, maar dan wel op een duurzame wijze.

  Tags

 2. Vak apart

  Vak apart

  De afdeling Kabels & Leidingen binnen Heijmans kent vele specialismen, waaronder (Drinkwater) Transportleidingen. Het kleine aantal medewerkers binnen deze discipline heeft alle kennis en ervaring in huis om deze niet-alledaagse projecten uit te kunnen voeren.

  Tags

 3. Hygiënisch

  Hygiënisch werken is een contractuele vereiste. Medewerkers dienen een cursus Hygiënecode te hebben gevolgd, gereedschap en leidingstukken worden vooraf behandeld met een chlooroplossing en er mag alleen gewerkt worden in schone kleding en laarzen.

 4. Grote gevolgen

  Grote gevolgen

  Het vervangen van leidingdelen en het plaatsen van tussenstukken moet in zo’n kort mogelijke tijd uitgevoerd worden. Gebeurt dat niet, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de levering van drinkwater bij heel veel afnemers/klanten.

  Tags

 5. Past precies

  Werken met stalen leidingen met een diameter van wel 2 meter vraagt om grotere graafmachines om te hijsen en het graven van extra grote werkputten en sleuven. Daarbij duurt het lassen langer en is er geen flexibiliteit in de leiding. Alles moet dus precies passen.

In beeld