Bouwen in de Haagse Internationale Zone

Eurojust bestrijdt ernstige grensoverschrijdende en georganiseerde misdaad binnen de EU lidstaten. Uitbreidingen van taken en personeel in Nederland hebben geleid tot de realisatie van een nieuwe huisvesting. De medewerkers van Eurojust werken nu vanuit twee locaties. Over ruim twee jaar werken zij allen onder één dak in hun pand in het Haagse World Forumgebied.

 • Den Haag
 • 2014-2016
 • 105 miljoen
 • Rijksvastgoedbedrijf

Vijf keer bijzonder

 1. Veiligheid voorop

  Veiligheid voorop

  Om veiligheid op de locatie te borgen voorziet Heijmans in een integraal beveiligingsproces. Dit varieert van specifieke technische oplossingen tot duinen en waterpartijen rond het gebouw. De begroeiing sluit aan op de directe, groene omgeving van de wijk Zorgvliet.

  Tags

 2. Unieke gevel

  Unieke gevel

  Heijmans ontwerpt samen met TGM, Solico, Norwin, Indupol en DSM een nieuwe composieten gevel die de voorgeschreven kwaliteitseisen overtreft en kosten bespaart.

  Tags

 3. Kwaliteit boven prijs

  De opdracht is gegund op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving, waarbij de bouwkwaliteit sterk heeft meegewogen. Door de inzet van onder andere system engineering (methodiek voor projectmatig werken) worden eisen structureel geverifieerd om fouten en vertragingen achteraf te voorkomen.

  Tags

 4. Overlastplanning

  Overlastplanning

  Dankzij maatregelen zoals ‘just in time leveringen’, prefabricage en een klachtenmeldpunt wordt geluids- en logistieke overlast voor omwonenden zoveel mogelijk tot het minimum beperkt.

  Tags

 5. Kennisoverdracht

  De onderhoudsperiode van 15 jaar (met een optie tot 5 jaar verlenging) wordt tijdens de realisatie al slim betrokken. Door de inzet van een transitiemanager wordt kennisoverdracht tussen de realisatie- en onderhoudsperiode geborgd. Hiermee wordt een integrale werkwijze optimaal benut.

  Tags

In beeld