Van houthaven naar thuishaven

Van een haast vergeten stukje stad naar leven op de kade. Heijmans heeft de zone rond het Eemskanaal in Groningen getransformeerd tot een gebied dat weer volop in de belangstelling staat. Het is een verlengstuk van de binnenstad geworden met 177 woningen en een vernieuwd verblijfsgebied.

 • Groningen
 • 2014-2017
 • 35 miljoen
 • Heijmans Vastgoed

Vijf keer bijzonder

 1. 'Niets boven Groningen'

  'Niets boven Groningen'

  Een uitspraak die past bij de trotse inwoners van de stad. Dat begrijpen we. Met de ontwikkeling van het Eemskwartier doet Heijmans het karakter van de stad eer aan. In het Eemskwartier is een woonomgeving gecreëerd in de traditie van de Groninger hofjes, naar een ontwerp van Zecc architecten.

 2. Dynamiek van verleden

  Dynamiek van verleden

  De kade langs het Eemskanaal. Je proeft er de dynamiek van het leven. Vroeger meerden er schepen aan om te laden en te lossen. Zwaaiende kranen. Handkarren die ratelden over de klinkers. Overal bedrijvigheid. Nu transformeert deze plek naar een woongebied.

 3. Alles in de buurt

  Met het Groninger Museum, de Grote Markt en de binnenstad op 5 minuten loopafstand kun je stellen dat alle faciliteiten die bij de stad Groningen horen in de buurt zijn. Het Eemskwartier ligt vlakbij de Europaweg, de zuidelijke toegangsweg naar de stad en is ook met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken.

 4. Trek naar de stad

  Trek naar de stad

  Vanaf € 99.000,- voor een startersappartement tot € 469.000,- voor een Kadewoning XL. Het Eemskwartier is ontwikkeld voor een brede doelgroep. Hiermee ontstaat een gemêleerde groep van bewoners, wat typerend is voor ‘wonen in de binnenstad’.

 5. Eenmaal, andermaal....

  De belangstelling voor het Eemskwartier is groot. In nog geen 2 jaar tijd zijn er bijna 150 woningen in fases verkocht. Naar verwachting is medio 2017 het Eemskwartier uitverkocht en opgeleverd. Na de Kop van Oost voegt Heijmans met het Eemskwartier weer een bijzondere plek aan de stad Groningen toe.

In beeld

Eemskwartier
Eemskwartier
Eemskwartier Leven op de kade