Gezonde leeromgeving

Het Edith Stein College werd in 1915 opgericht als Katholieke Meisjesschool. Bijna 100 jaar later besloot Sint Lucas Onderwijs tot sloop van de school, omdat het gebouw niet meer voldeed aan de hedendaagse onderwijswensen. Heijmans en AtelierPRO hebben met deze Design & Build-opgave een gezond en comfortabel gebouw neergezet. Leerlingen met verschillende culturele achtergronden worden hier voorbereid op een talentvolle toekomst.

 • Den Haag
 • 2014-2015
 • 8 miljoen
 • Stichting Lucas Onderwijs

Vijf keer bijzonder

 1. Volledig verantwoordelijk

  Volledig verantwoordelijk

  Contractvormen genoeg. De Design & Build-opgave, zoals bij het Edith Stein College, is er een uit ons wensenlijstje. We dragen volledige verantwoordelijkheid voor de voorbereiding, het ontwerp, de uitvoering en het resultaat. Het gaat hier om prestatiegericht werken, waarbij we alles zelf in de hand hebben.

  Tags

 2. Beter presteren

  Beter presteren

  Zo bleek onder meer uit de studie dat sloop van alle gebouwdelen niet noodzakelijk was. Beter nog; er is meer van het historische gebouw behouden dan gevraagd. Een mooi voorbeeld is de samensmelting van compacte nieuwbouw met de monumentale kapel, die onder andere dienst doet als aula.

 3. Sport in Haagse binnenstad

  Bij de nieuwbouw verdween de sportzaal grotendeels in de grond. Met leerlingen is gekozen voor twee basketbalvelden, een voetbalveld en een plein voor sport en spel. Deze velden zijn met elkaar verbonden door een pad dat gebruikt kan worden voor atletiek. Samen sporten staat hier centraal.

  Tags

 4. Beter binnenklimaat

  Beter binnenklimaat

  Voor verwarming, koeling en ventilatie is gebruik gemaakt van een BaOpt-systeem. Het BaOpt-systeem functioneert op basis van luchtdruksturing. Het resultaat? Geen tocht, CO2-niveau, temperatuur en vochtgehalte zijn altijd optimaal én er wordt fors bespaard op energieverbruik, tot wel 25%.

  Tags

 5. Persoonlijke vorming

  Talentontwikkeling start hier bij het bieden van een veilige ontmoetingsplek voor jongeren van verschillende culturen. Door andere waarden in de thuissituatie, hebben zij het moeilijker om in het Nederlandse systeem te passen. De focus ligt daarom extra op persoonlijke vorming.

In beeld

Timelapse
Timelapse
Timelapse Van sloop tot nieuwbouw