Goed, beter, Best uitgelicht

Het centrum van Best voldeed niet meer aan de wensen van de gemeente en haar 30.000 inwoners. Herinrichting van de openbare ruimte van het centrum en daarbij de karakteristieke gebouwen wordt uitgevoerd naar een nieuw openbaar gebied dat uitnodigt om te bezoeken, gebruiken en te verblijven. Sfeervolle verlichting is daarbij een belangrijk onderdeel.

 • Best
 • 2013-2016
 • 600.000
 • Gemeente Best

Vijf keer bijzonder

 1. Verlichtingsplan

  Verlichtingsplan

  Er is een verlichtingsplan opgesteld, met bijbehorende berekeningen, gericht op de openbare verlichting en aanstraalverlichting van de verschillende kenmerkende gebouwen binnen het centrum van Best. Het plan richt zich met name op het neerzetten van een veilige omgeving en het sfeervolle uitlichten van gebouwen.

 2. Kleurrijke LED verlichting

  Kleurrijke LED verlichting

  Markante punten binnen het centrum van Best worden op bijzondere wijze uitgelicht door middel van de laatste technologie├źn op het gebied van LED verlichting van Philips. Gebouwen als de kerk, huize Nazareth en diverse winkelpanden in de hoofdstraat worden op een eigen manier verlicht met het bijpassend gebruik van kleuren.

 3. Meedenken vanaf de eerste plannen

  Vanaf de eerste plannen van de architect is er meegedacht met de daadwerkelijke uitwerking en uitvoering van de openbare verlichting en aanstraalverlichting binnen het centrum van Best. Nauwe samenwerking met de architect en Philips heeft gezorgd voor de meest optimale oplossing.

 4. Gps uitgevoerde armaturen

  Gps uitgevoerde armaturen

  Het gehele traject wordt voorzien van de eerste gps uitgevoerde armaturen waardoor de opdrachtgever met behulp van een beheersysteem vanachter een computer het traject kan bedienen en beheren. Bijvoorbeeld het dimmen van lichten en het bijhouden van het verbruik.

 5. Minder hinder voor omgeving

  Er zijn meerdere partijen werkzaam aan het verbeteren van het centrum van Best. Door een optimale samenwerking kan de planning dusdanig op elkaar worden afgestemd waardoor de hinder voor omwonenden van werkzaamheden tot een minimum beperkt wordt.