Dorps en duurzaam

Vlijmen heeft een nieuw kloppend dorpshart. Het gezellige centrumplein wordt verrijkt met een nieuwe supermarkt, drogist, bakkerij en een kaasspeciaalzaak. Daarboven is een tweelaags appartementencomplex met comfortabele, duurzame huur- en koopappartementen gerealiseerd. De nieuwe ingerichte openbare ruimte vormt een mooie ontmoetingsplek voor de bewoners van Vlijmen.

 • Vlijmen
 • 2016-2017
 • 5 miljoen
 • Heijmans Vastgoed

Vijf keer bijzonder

 1. Mijlpaal

  Mijlpaal

  De herontwikkeling is een samenwerking tussen gemeente Heusden, wooncorporatie Woonveste en Heijmans. Door de goede samenwerking is het centrumplan in drie jaar tijd, van de eerste ideeƫn tot aan de oplevering, gerealiseerd en gekomen tot een centrumplan wat beter past bij het knusse Vlijmen.

 2. Dorpse bouwstijlen

  Dorpse bouwstijlen

  Het appartementencomplex biedt ruimte aan 14 sociale huurappartementen, 10 koopappartementen en in de plint commerciƫle ruimten. Van Aken Architecten heeft ervoor gezorgd dat de woningen door middel van dorpse gevels het gewenste dorpse karakter behouden.

 3. Evenementen

  Naast woon- en winkelgebied, wordt het plein ook gebruikt voor evenementen. Bewoners en bezoekers kunnen er terecht voor o.a. de gezellige wekelijkse markt en de jaarlijkse kermis.

 4. Groener

  Groener

  Een pelletkachel, een hoogwaardige isolatie en zonnecollectoren maken de huurappartementen energiezuinig. Hoe zuinig? Dat kunnen bewoners zien op hun eigen monitoringsinstallatie. De huurwoningen beschikken over een EPV certificaat.

 5. Ontzorgen

  De ligging zorgt voor een logistieke uitdaging die Heijmans samen met de gemeente en omliggende ondernemers aanging. Aan- en afvoerroutes werden ontkoppeld van de dagelijkse aanvoerwegen en een apart parkeerterrein voor bouwplaatsmedewerkers voorkwam overlast voor het winkelend publiek.

In beeld