Operatie comfort

Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis, waar gastvrijheid en het comfort van patiënten centraal staat. Sinds 2011 is Heijmans verantwoordelijk voor een ingrijpend bouw- en renovatieproject om de kwaliteit verder te verbeteren. Zo is het mogelijk om alle zorg op één plek te ontvangen en tellen de grootste verpleegkamers niet meer dan vier bedden.

 • Eindhoven
 • 2011-2017
 • 27 miljoen
 • Stichting Catharina Ziekenhuis

Vijf keer bijzonder

 1. Doorgang

  Doorgang

  Essentieel is de planning en doorgang van primaire processen gedurende de werkzaamheden.
  Zo zijn in polikliniekgebouw V twee verpleegafdelingen gerealiseerd om wisselruimte te creëren. Dit maakt het mogelijk om een groot aantal verpleegafdelingen in het beddenhuis de komende jaren grondig te renoveren.

  Tags

 2. Betrokken

  Betrokken

  Het Catharina Ziekenhuis kiest bewust voor een langdurig samenwerkingsverband met Heijmans om het proces zo optimaal en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Na een succesvolle oplevering van polikliniekgebouw V in 2013, is Heijmans dan ook gestart met de renovatie van polikliniek A en het beddenhuis.

  Tags

 3. Bundeling

  De efficiënte indeling van polikliniekgebouw V zorgt ervoor dat afspraken en onderzoeken gecombineerd kunnen worden en meerdere bezoeken vaak niet meer nodig zijn.

 4. Lotgenoten

  Lotgenoten

  Op de bovenste etage van polikliniekgebouw V: één locatie met alle zorg voor mensen met een nierziekte. Vanaf het eerste stadium tot en met de dialyse en voorbereiding op een niertransplantatie. Inclusief open ruimtes om contact te leggen met lotgenoten.

 5. Korte wandeling

  Looproutes zijn kort en poliklinieken zitten op een logische plek. Zoals Geriatrie en Kindergeneeskunde op de begane grond, zodat deze eenvoudig bereikbaar zijn voor ouderen en ouders en hun kinderen.

In beeld

Catharina Ziekenhuis
Catharina Ziekenhuis
Catharina Ziekenhuis Nieuw polikliniekgebouw