Het goede leven

In een maagdelijk gebied op steenworp afstand van het hart van Vlaardingen creëert Heijmans samen met toekomstige bewoners een sfeervolle nieuwe wijk. Een historische plek met twee monumentale iconen, karakter, allure en rust.

 • Vlaardingen
 • 2014-2020
 • 50 miljoen
 • Heijmans Vastgoed

Vijf keer bijzonder

 1. Stap voor stap

  Stap voor stap

  De komende jaren geven Heijmans en toekomstige bewoners op basis van woonwensen en -behoeften stapsgewijs samen invulling aan de Buitenplaats. Resultaat: een ruime, groene en levendige wijk met circa 175 woningen.

  Tags

 2. Stads en groen

  Stads en groen

  Op de plek waar Willem van Ruytenburch, heer van Vlaardingen, ooit zijn Buitenplaats had, komt een rijke mix van woningtypen. In de sfeer en stijl van de periode tussen eind 19e en begin 20e eeuw, met erkers, veranda’s, luiken, ornamenten en tuinmuren met mooie doorkijkjes.

  Tags

 3. Actieplan

  Het Actieplan Wonen, de woonvisie tot 2030 van Gemeente Vlaardingen vraagt om een groter aanbod van (eengezins)woningen in het hogere segment, zodat Vlaardingen ook aantrekkelijk blijft voor gezinnen. De Buitenplaats beantwoordt deze vraag.

 4. Historische plek

  Historische plek

  Midden in de stad kunnen wonen en toch volop groen. De Buitenplaats is omgeven door historische parken. Het romantische Park ’t Hof, de oorspronkelijke tuin van Willem van Ruytenburch, en het Oranjepark, waar het jaarlijkse cultuur/muziek/theater festival Zomerterras wordt gehouden.

 5. Nieuw leven

  Twee monumentale iconen van de Buitenplaats wordt nieuw leven ingeblazen. De 39 meter hoge watertoren huist straks een Bed & Breakfast, ambachtelijke bierbrouwerij, horecagelegenheid en galerie. De brandweerkazerne wordt getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw voor o.a. startende creatieve ondernemers.

In beeld