Terug naar de Brabantse gezelligheid

Een ambitieus plan voor een kleine gemeente. Kaatsheuvel wil een bruisend dorpshart waar het gezellig is, waar je kunt ontspannen, waar iets te beleven valt en waar wat te bekijken is. Jaren lang zoekt Heijmans samen met partners naar passende oplossingen. Nu, bijna zeven jaar later, is het zover. Kaatsheuvel is naast de Efteling een bezienswaardigheid rijker.

 • Kaatsheuvel
 • 2008-2015
 • 21 miljoen
 • Casade / Gem. Loon op Zand

Vijf keer bijzonder

 1. Vasthouden aan ambitie

  Vasthouden aan ambitie

  Sinds 2008 is Heijmans als gebiedsontwikkelaar betrokken bij de plannen. Na jaren van gesprek staat de behoefte om een nieuwe impuls voor Kaatsheuvel nog steeds centraal. Vanuit de gedachte hoe Brabantse gezelligheid eruit moet zien komt hier een mix aan voorzieningen.

  Tags

 2. Vitaliteit op alle fronten

  Vitaliteit op alle fronten

  Bruisend Dorpshart zorgt voor sociale, maatschappelijke en economische versterking van het gebied. Op het marktplein vinden activiteiten plaats. Het plein wordt omgeven door drie complexen. Er komen winkels, horeca, een bibliotheek, kantoren, een theater, appartementen en een nieuw gemeentehuis.

  Tags

 3. Kleine gemeente, grote gevolgen

  De impact van een bouwopgave van deze omvang is fors voor een kleine gemeente als Kaatsheuvel. Omwonenden worden ontlast door de bouwwerkzaamheden vanuit het hart van het project te organiseren en de verkeersroute waar kan om het bewoond gebied te leiden.

 4. 3 projecten, 150 contracten

  3 projecten, 150 contracten

  Uitdagend is de lange voorbereiding en de bouwplanning. De drie complexen rondom het marktplein zijn ieder verschillende werken met verschillende teams en bouwmethodes. Ze hebben één gemeenschappelijke deler: een oplevering die zich rap na elkaar opvolgt.

 5. Just in time planning

  Drie projecten draaien is op zich nog niet de uitdaging, de beperkte bouwruimte vereist een ‘just in time’ planning. Bij twee complexen dient de bouwroute als bouwplaats en de bouwplaats als bouwroute. Blijft de kraan één dag te lang staan, dan is de bouwroute onbereikbaar en ligt ander werk stil.

  Tags

In beeld

Virtuele tour
Virtuele tour
Virtuele tour Bruisend Dorpshart