Een logische optelsom

Torenhoge energierekeningen en inefficiënt gebruik van gebouwen. Zie daar het probleem van de oudste universiteit van Nederland. De uitkomst: een nieuwe gezamenlijke huisvesting en daarmee een verbeterde interactie voor alle instituten van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen.

  • Bio Science Park Leiden
  • 2013-2015
  • 38 miljoen
  • Universiteit Leiden

Vijf keer bijzonder

  1. Bouwen aan wetenschap

    Bouwen aan wetenschap

    De bouw omvat circa 45.000 m² laboratoria, collegezalen en kantoren voor wetenschappelijk onderzoek.

  2. Licht

    Licht

    Door het vele glas in de gevel en het centrale atrium heeft het gebouw een licht karakter gekregen. De laboratoria in de vleugels worden met een glazen gang gescheiden van de kantoorruimtes, wat een open en transparant effect geeft in de campus.

  3. Trillingsvrij

    Als koploper in de ontwikkeling van nanotechnologie, stelt de faculteit zeer hoge eisen aan het beperken van trillingen in het nieuwe gebouw. Een deel van het laboratorium is ontworpen op een niveau dat nog niet eerder voor een Nederlandse universiteit is gerealiseerd.

    Tags

  4. Very Good

    Very Good

    Hergebruik van materialen, recycling en een efficiënte bouwplaatsinrichting staan centraal in zowel het ontwerpproces als in de uitvoering. Het doel: een duurzaam gebouw met BREEAM score Very Good.

    Tags

  5. Test 1, 2, 3

    Alles aan het gebouw wordt compleet getest en gevalideerd, van heipaal tot luchtbehandeling, van verflaag tot zuurkast.

In beeld

Virtuele maquette
Virtuele maquette
Virtuele maquette Een indruk in vogelvlucht