Silhouet aan de haven

Door de vergrijzing neemt de zorgbehoefte toe net als de wens om gelijkvloers te wonen en in Sint-Annaland te blijven. Met de bouw van Annahof in het nieuwe havenpleingebied wordt ingespeeld op deze behoeften.

 • Sint-Annaland
 • 2014-2016
 • 9 miljoen
 • Woningcorporatie Stadlander

Vijf keer bijzonder

 1. Woningsoorten

  Woningsoorten

  In het oude kerkdorp Sint-Annaland, bouwt Heijmans voor Stadlander 53 levensloopbestendige huur-en koopwoningen, onderverdeeld in appartemementen en eensgezinswoniningen. Dat betekent fraai wonen aan de haven en qua woningkeuze voor ieder wat wils.

 2. Nultredenprincipe

  Nultredenprincipe

  Alle woonfuncties binnen een woning zijn gelijkvloers, zonder drempels of andere belemmeringen. Het zogeheten nultredenprincipe. Dit levensloopbestendige bouwen maakt Annahof tot een woongebouw waarin je ouder kunt worden in dezelfde woning.

  Tags

 3. Zorgcoöperatie

  Woning- en zorgcoöperaties werken samen om ervoor te zorgen dat het havenpleingebied straks kan functioneren als een ‘woonzorgzone’. Op die manier wordt gestimuleerd, dat ouderen en mensen met een beperking in hun eigen dorp kunnen blijven en de juiste zorg ontvangen.

 4. Energiezuinig

  Energiezuinig

  Door gebruik te maken van duurzame en onderhoudsarme materialen, zoals kunststof kozijnen, worden de onderhoudskosten beperkt. Energiebesparende installaties waaronder zonnepanelen, vloerverwarming en een moderne warmtepomp geven comfort en zijn kostenbesparend.

 5. Alles in de buurt

  Vanuit Annahof zijn veel voorzieningen op loopafstand bereikbaar. Dat geldt voor zowel de supermarkt en diverse horecagelegenheden als voor lokale winkels waaronder een bakker, slager, slijterij en drogist. Tholen ligt op 15 minuten rijden en nog een kwartier verder ligt Bergen op Zoom.

In beeld