Buiten de gebaande paden

Waar nieuwe woningen worden gebouwd, komt ook nieuw infrastructuur. In de komende jaren worden honderden woningen gebouwd in de nieuwe woonwijk ‘DUIN’ in Almere. De wijk vormt een centrale plek waar je kunt wonen, werken en recreëren. In de duinen, op het strand of aan de boulevard. Genieten gegarandeerd. Zeker met goede infrastructuur.

 • Almere
 • 2016
 • 350.000
 • Gemeente Almere

Vijf keer bijzonder

 1. Tuintje in de duinen

  Tuintje in de duinen

  De wijk DUIN zit vol met contrasten. Het is druk en tegelijk rustig, oogt natuurlijk maar is daarentegen ook stedelijk. Met de duinen als achtertuin is deze wijk nèt iets anders. Ook de infrastructuur past zich hier op aan, een grijze stoeptegel is er niks bij.

 2. Strand- en fietspaden

  Strand- en fietspaden

  Strandpaden met schelpen als bovenlaag, betonnen fietsinfrastructuur met een extra witte gloed en houten palen langs de voetpaden. Er zijn hoogwaardige en exclusieve materialen toegepast om dat extra ‘duingevoel’ te creëren.

 3. Snelle uitvoering

  Enkele bedrijven moesten bereikbaar blijven. Met dit in het achterhoofd begon Heijmans in januari 2016 met het goede voornemen om voor 1 februari 2016 het eerste deel van het werk af te ronden. Als een razende trein ging het werk onverhinderd door en werd het voornemen gehaald.

 4. Vlekkeloos

  Vlekkeloos

  Almere Poort is een bouwrijk gebied waar momenteel veel wordt gebouwd. Hierdoor heb je te maken met meer dan 10 stakeholders, waaronder bouwbedrijven, de gemeente, nutsbedrijven en andere aannemers. Door proactief de samenwerking op te zoeken zijn de werkzaamheden vlekkeloos verlopen.

 5. Highscore

  Een proactieve houding en het ontzorgen van de opdrachtgever. Twee essentiële punten om een hoge eindscore te behalen. Heijmans legde de lat hoog en nam geen genoegen met een 7 op het eindrapport. Werken aan een dikke 9 met als resultaat; de beste kwaliteit en tevreden eindgebruikers.

In beeld