Oog op de toekomst

De laatste jaren is De Kruiskamp in Den Bosch flink onder de handen genomen. In deze wijk van de Brabantse hoofdstad werden vier flats vervangen door complete nieuwbouw. Met als resultaat maar liefst 268 nieuwe woningen voor jong en oud.

 • 's-Hertogenbosch
 • 2011-2016
 • 22,5 miljoen
 • BrabantWonen

Vijf keer bijzonder

 1. Stapsgewijs

  Stapsgewijs

  Als eerste werd ‘Het Hoge Land’ met 63 huurappartementen aan de Commissaris de Quaylaan gerealiseerd. Vervolgens werd aan de Admiraliteitslaan ‘Het Wilgenstruweel’ met 70 seniorenwoningen, ‘Het Lage Veen’ met 72 huurappartementen voor diverse doelgroepen en ten slotte ‘De Rijskampen’ met 63 huurappartementen verwezenlijkt.

 2. Kwaliteit

  Kwaliteit

  Binnen De Kruiskamp speelden problemen op het gebied van leefbaarheid en vergrijzing. Daarom werkten de woningcorporaties en de gemeente een plan uit om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren en kwaliteit van wonen te verhogen. De nieuwe flatgebouwen maken een essentiële bijdrage hieraan.

 3. Tunnelbouw

  Om de bouw te versnellen en verbeteren werd op het project gebruik gemaakt van tunnelbouw. Door vloeibaar beton in een tunnelvormige bekisting te storten, staan in één keer de wanden en het plafond van een appartement. Zo kunnen per dag de geraamtes van twee of drie appartementen gebouwd worden.

  Tags

 4. Statig en tijdloos

  Statig en tijdloos

  De flats vallen op door hun statige uiterlijk. De gevel bestaat uit aluminium kozijnen met aluminium zetwerken en smalle stroken metselwerk die zorgen voor diepte. De naar binnen liggende balkons en galerijen creëren een traditioneel en bijna tijdloos beeld.

 5. Van F naar A

  Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zijn alle appartementen voorzien van extra isolerend glas, liggen er zonnepanelen op de daken en is er in de meeste gevallen een WKO (Warmte-Koude-Opslag)-installatie gerealiseerd. Daarmee is het energielabel van F naar A gebracht.

  Tags

In beeld