Koninklijke concertzaal met historie

In het hart van Antwerpen verrijst het Elisabeth Center Antwerp, een zalencomplex met de oude glorie van een 19e eeuwse monument in combinatie met de modernste technieken. De koninklijke concertzaal biedt ruimte voor concerten, congressen en theater.

 • Antwerpen (BE)
 • 2014-2016
 • 25 miljoen
 • KMDA | ZOO Antwerpen

Vijf keer bijzonder

 1. Multifunctioneel

  Multifunctioneel

  Afhankelijk van de opstelling (theater, concert, congres) varieert de capaciteit tussen de 1.825 en 2.000 plaatsen. De twee nieuwe zalen kunnen opgedeeld worden in verschillende compartimenten en kunnen gecombineerd worden met de bestaande zalen van ZOO Antwerpen.

 2. Rijke historie

  Rijke historie

  In 1897 werd op deze locatie de Grote Feestzaal gebouwd door de gegoede burgerij voor dansavonden en symfonieorkesten. In 1960 werd de zaal verbouwd tot de Koningin Elisabethzaal. In de nieuwe situatie wordt de oude glorie van het monument gecombineerd met moderne techniek.

 3. Akoestiek

  De technische uitdaging zit zonder twijfel in de akoestiek. Het komt terug in alle disciplines van de bouw: van de hoofdstructuren tot in de kleinste details van de deuren. De superieure akoestiek is straks vergelijkbaar met de beste concertzalen in de wereld.

  Tags

 4. Hartje Antwerpen

  Hartje Antwerpen

  Het zalencomplex van de ZOO is gelegen naast het Centraal Station van Antwerpen, in het hart van de binnenstad. Bij dit binnenstedelijke project staan het betrekken van de directe omgeving, minimaliseren van werkverkeer en geluidshinder hoog op de agenda.

  Tags

 5. Energiezuining

  Het gebouw wordt gerealiseerd met duurzame materialen en zal energiezuinig in gebruik zijn. Zo zorgt vegetatie op het dak voor betere isolatie, wordt warmteverlies zo veel mogelijk beperkt, heeft al het gebruikte hout een FSC-label en wordt hemelwater gebruikt voor het sanitair.

  Tags

Elisabethzaal

Virtuele tour
Virtuele tour
Virtuele tour Ervaar het gebouw