Skip to content
andreas-ensemble-amsterdam-heijmans-06.jpg
Stedelijk en intiem

Andreas Ensemble, Amsterdam

11 juli 2007
Amsterdam
2007-2011
€ 200 miljoen
Gemeente Amsterdam & De Alliantie

Genieten van het bruisende stadsleven én een prachtige groene omgeving? Dat kan in het Andreas Ensemble aan de rand van Amsterdam-Zuid. Luxe appartementen gelegen aan intieme binnentuinen. Een designhotel met cocktailbar. En nog veel meer. Met populaire winkelstraten, restaurants en clubs op steenworp afstand.

Vijf keer bijzonder

1. Verrassend

Andreas Ensemble bestaat uit negen gebouwen met 560 woningen, drie ondergrondse parkeergarages met in totaal 667 parkeerplaatsen, het viersterren Fashion Hotel met 260 kamers, bedrijven en horeca (1.450 m2), een kinderopvang en zorgsteunpunt (550 m2).

2. Duidelijke visie

Na een lange selectieprocedure won Heijmans de gemeentelijke prijsvraag voor de gebiedsontwikkeling op het voormalige ziekenhuisterrein. Doorslaggevend? Een duidelijke visie voor succes, namelijk een gezamenlijke aanpak met gespecialiseerde partners.

3. Unieke samenwerking

Al in een vroeg stadium werd intensief samengewerkt met de ambitieuze partners: woningcorporatie De Alliantie, ING en hotelexploitant WestCord. Met als resultaat een uniek plan waarin zowel de ultieme woonbeleving als een succesvol hotel werd gerealiseerd.

4. Fashion Hotel

Een van de topvoorzieningen in het Andreas Ensemble is het Fashion Hotel. Bewoners die beschikken over een Andreas Excellence Card kunnen gebruikmaken van alle faciliteiten van het hotel. Zoals het zwembad, de fitnessruimte, sauna en cocktailbar.

5. Stads en groen

Niveauverschillen en getrapte gevelpartijen creëren een stedelijke uitstraling. De privé terrassen en balkons, in totaal 12.500 m2 daktuinen, maar ook brede groenstroken, bomenrijen en het water rondom zorgen tegelijkertijd voor een aangenaam groen leefklimaat.