Skip to content
duurzaam fsc hout

Bouwen met duurzaam hout

Als makers van de gezonde leefomgeving geloven we dat er volop kansen liggen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen, die de impact op het milieu minimaliseren. We zetten daarom zo veel mogelijk duurzame materialen en werkmethoden in die actief bijdragen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en een goede waterbalans. Denk daarbij aan het gebruik van duurzaam beton, hennepvezel en natuurlijk duurzaam gecertificeerd hout.

Impact in 2023

We verwerken duurzaam hout in een breed scala van onze bouwtoepassingen zoals ramen, kozijnen, keukens, trappen, dakkapellen en andere houtconstructies. Daarvoor gebruiken we zoveel mogelijk FSC-gecertificeerd en PEFC-gecertificeerd hout.

In 2023 is door Heijmans ruim 8.700 m3 hout toegepast, waarvan 99,8% van het gebruikte hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Impact waar we trots op zijn en waarmee we heel dichtbij onze doelstelling van 100% duurzaam houtgebruik komen.

Wanneer we toegepaste hoeveelheid duurzaam hout in de FSC-Bosberekentool van Forest Stewardship Council® zetten, zien we dat we met 1 jaar houtgebruik in 2023 al 335.907 m2 bos beschermen.

Het belang van duurzaam hout

Met de toepassing van duurzaam hout wordt onherstelbare schade aan bossen voorkomen en blijft de biodiversiteit gewaarborgd. Daarnaast worden in duurzaam beheerde bossen grote hoeveelheden CO2 vastgelegd, waardoor deze bossen een bijdrage leveren aan het terugdringen van de effecten van klimaatverandering.

Meer weten over het belang van duurzaam hout? Ga naar www.hierhoutdaarbos.nl

Staatsbosbeheer over de samenwerking met Heijmans