Skip to content
posters_anticorona_maatregelen_bouwplaats_berkel_enschot_heijmans.jpg

Corona-maatregelen

Bij Heijmans volgen we de ontwikkelingen rondom het Corona-virus op de voet. Direct na elke persconferentie bespreekt onze groepsraad wat de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM betekenen voor ons bedrijf. Dit vertalen we naar passende maatregelen richting onze leveranciers, onderaannemers, opdrachtgevers en collega’s om de verspreiding van het Corona-virus te beperken.

Laatste nieuws

Op vrijdag 12 november 2021 maakte premier Rutte nieuwe aangescherpte maatregelen bekend, omdat het aantal coronabesmettingen snel toeneemt. Deze maatregelen hebben gevolgen voor alle collega’s. We zetten ze hieronder op een rij.

De maatregelen die wij treffen

Medewerkers met (milde) gezondheidsklachten komen niet op het werk en laten zich testen. Ze blijven thuis tot ze zekerheid hebben over de uitslag. Heeft een huisgenoot van de medewerker corona? Dan blijft de medewerker in quarantaine, ook als die gevaccineerd is.

Waar mogelijk werken we de komende drie weken vanuit huis. We benadrukken continu de hygiëneregels en geven onze collega’s thuiswerk-tips. Heijmans verzoekt medewerkers de 1,5 meter regel strikt in acht te nemen en vertrouwt op de eigen verantwoordelijkheid om zich hieraan te houden. 


noorderhaven_zutphen_corona_4.jpg

Op onze projecten werken we volgens het Protocol 'Samen veilig doorwerken'. De bouwplaatsmedewerkers houden we op de hoogte van de laatste maatregelen via posters in meerdere talen en bouwhekdoeken. Natuurlijk is ieder project uniek. We kijken samen met collega’s of er extra projectspecifieke maatregelen genomen worden.

De belangrijkste maatregelen hebben we samengevat op posters:

Algemene posters

Posters voor de bouwplaatsen

Posters voor thuiswerkers

Neem contact met ons op