Werkzaamheden aan A1 bij Apeldoorn van start

Vanaf maandag 5 september zijn de eerste verkeersmaatregelen merkbaar op de A1 bij knooppunt Beekbergen.

2 september 2016

De werkzaamheden aan de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en Beekbergen gaan van start. Komende tijd werkt Heijmans aan maatregelen voor de verbetering van de doorstroming. Zo wordt er een nieuwe verbindingsweg met een viaduct aangelegd en komen er weefvakken bij. Vanaf maandag 5 september zijn de eerste verkeersmaatregelen merkbaar op de A1 bij knooppunt Beekbergen. Het werk aan dit gedeelte van de A1 moet eind 2017 klaar zijn.

Apeldoorn-A1-Heijmans.png

De design en construct-opdracht omvat de bouw van een nieuw viaduct bij knooppunt Beekbergen, evenals de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en het knooppunt.

Verbindingsweg Deventer – Zwolle een nacht afgesloten

Heijmans start met werkzaamheden aan de verbindingsweg tussen de A1 van Deventer naar de A50 richting Zwolle. In de nacht van 5 op 6 september is deze verbindingsweg tussen 21.00 uur en 05.00 uur afgesloten. Weggebruikers worden tijdens de nachtafsluiting omgeleid, hiervoor staan borden langs de weg. Vanaf dinsdag 6 september geldt op deze verbindingsweg een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. Dit kan enige hinder veroorzaken. In december 2016 kan het verkeer naar verwachting gebruik maken van de aangepaste verbindingsweg.

Nieuwe verbindingsweg Deventer – Arnhem

Voor verkeer vanuit Deventer richting Arnhem wordt een nieuwe verbindingsweg met viaduct aangelegd. Vanaf eind oktober 2016 tot eind 2017 werkt Heijmans hieraan. Dit is als eerste merkbaar op de A50 Zwolle richting Arnhem. In de richting vanuit Amersfoort naar Zwolle starten de verkeersmaatregelen in december. Op de A50 geldt dan ook ter hoogte van het knooppunt Beekbergen een snelheidsbeperking. Van deze werkzaamheden zullen weggebruikers matige hinder ondervinden.

Uitbreiding A1 Oost

De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen en de aanpassingen van knooppunt Beekbergen zorgen voor een goede doorstroming en een betere bereikbaarheid van het gebied. Naast de aanpassingen op dit traject werkt Rijkswaterstaat samen met de provincies Gelderland, Overijssel en de Regio Stedendriehoek aan een meer structurele verbetering van de bereikbaarheid van deze regio. Tussen 2018 en 2028 wordt de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo in twee etappes verbreed.

Bezoek projectpagina A1