Kom kijken op de #DagvandeBouw!

Zie en voel hoe de bouw werkt op 15 juni

12 juni 2019

Zien en voelen hoe de bouw werkt? En hoe Heijmans zich dagelijks inzet voor het creëren van een gezonde leefomgeving? Op zaterdag 15 juni stelt Heijmans de bouwplaats van uiteenlopende projecten open voor de Dag van de Bouw. Iedere locatie is gratis te bezoeken en biedt de kans om op een bijzondere manier kennis te maken met het werk.

N381

In opdracht van de Provincie Fryslân realiseert Heijmans de extra verdubbeling van de N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde. Het project omvat het verbreden van de weg van 1x2 rijstrook naar 2x2 rijstroken, evenals het aanpassen van 5 kunstwerken aan de nieuwe situatie. De N381 loopt van Drachten naar de Drentse grens en is een belangrijke weg voor het verkeer tussen Zuidoost Fryslân en Drenthe.

Bezoekers krijgen de gelegenheid om een kijkje te nemen in de tweede tunnelbak van ’t West in Donkerbroek, die op dat moment in aanbouw is. Er is materieel van Heijmans te zien en er zijn leuke activiteiten voor kinderen. De bouwplaats is rolstoeltoegankelijk

Meer weten?

Dorpshart Koningsoord, Berkel-Enschot

Binnen de gemeente Tilburg in Berkel-Enschot ontwikkelt en bouwt Heijmans het project Koningsoord. Dit gebeurt in verschillende fasen, waarvan de eerste twee fasen in een gevorderd stadium zijn. Op dit moment wordt gewerkt aan het winkelcentrum met daarbovenop 139 appartementen, die samen met de Abdij Ons Koningsoord het toekomstige dorpshart vormen van Berkel-Enschot. Naast de werkzaamheden van het Dorpshart zijn de eerste van de circa 100 woningen die Heijmans realiseert binnen het deelgebied Mariënkroon bewoond.

De bouwplaats voor de realisatie van het winkelcentrum en de 139 appartementen is zaterdag 15 juni geopend.

Meer weten?

Wilhelminasluis, Zaandam

De Wilhelminasluis (1903) in de binnenstad van Zaandam wordt samen met de naastgelegen Beatrixbrug en Wilhelminabrug vernieuwd. De huidige Wilhelminasluis is verouderd qua afmetingen en in een slechte bouwkundige- en technische staat. Heijmans vervangt in opdracht van Provincie Noord-Holland de komsluis door een nieuwe moderne schutsluis voor beroeps- en recreatievaart. Door de moderne rechte vorm verloopt het schutproces in de toekomst efficiënter.

Op zaterdag 15 juni zet Heijmans in samenwerking met de Provincie Noord-Holland en het Havenkantoor Zaandam haar deuren open voor alle geïnteresseerden.

Meer weten?

Bouwinspiratiedag, Veenendaal

In Veenendaal helpt Heijmans Regio Midden Oost voor de 5e keer mee met de Bouwinspiratiedag en Dag van de Bouw die op 14 en 15 juni plaatsvinden. Op vrijdag 14 juni maken basisschoolleerlingen op een leuke manier kennis met de sector en de daarin aanwezige beroepen. Voor deze dag is een speciale (mini)bouwplaats ingericht. De activiteiten die dan worden georganiseerd, sluiten aan op de praktijk en variëren van ontwerpen tot uitvoeren en van installaties tot 3D-printing.

Op zaterdag 15 juni is de mini-bouwplaats open voor publiek. Bijzonder is dat het evenement in 2019 gekoppeld is aan de open dag van Veenendaal Oost, de grootste bouwput van Veenendaal. In dat kader zal er ook een treintje vanaf de mini-bouwplaats langs de bouwplaatsen in Veenendaal Oost rijden. De toegang en deelname aan de activiteiten is gratis!

Meer weten?

Nieuwe Rechtbank Amsterdam (NACH)

Het huidige complex van de Rechtbank Amsterdam is sterk verouderd. Daarom krijgt de grootste rechtbank van Nederland een compleet nieuw onderkomen op dezelfde locatie aan de Zuidas met een kantoorgebied, zittingszalen, verhoorkamers en een gehechtengebied.

Meer weten?

Blik op Heijmans #11: NACH
Blik op Heijmans #11: NACH
Blik op Heijmans #11: NACH

Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA), Amsterdam

Op de Amsterdamse Zuidas verrijst het nieuwe kantoor van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). EMA is verantwoordelijk voor de wetenschappelijke beoordeling van geneesmiddelen voor mens en dier en de bewaking van de kwaliteit van geneesmiddelen binnen de Europese Unie.

Onder de naam Bouwcombinatie EMA werkt Heijmans samen met Dura Vermeer, dat deze Design, Build en Maintain opdracht ontving van het Rijksvastgoedbedrijf, aan een nieuw onderkomen voor de medewerkers van dit Europese topinstituut.

Meer weten?

Hart van Zuid - Kunstenpand, Rotterdam

In het centrum van Hart van Zuid verrijst een nieuwe culturele hotspot: het Kunstenpand. Dit pand wordt in 2020 een thuis voor theater Zuidplein en bibliotheek Rotterdam. Naast Zwemcentrum Rotterdam en het Rotterdam Ahoy International Congress Centre is het Kunstenpand één van de nieuwe publiekstrekkers die Hart van Zuid tot een van de tofste plekken van Rotterdam moet maken. Het Kunstenpand wordt gebouwd op de plek van het voormalige zwembad Charlois, pal naast het bus- en metrostation en de hoofdentree van Winkelcentrum Zuidplein.

Hart van zuid detail.jpg

De bouw van dit technische hoogstandje is halverwege, dus ben je benieuwd hoe een orkestbak in aanbouw eruit ziet? Of hoe de toneeltoren eruitziet? Neem dan een kijkje op onze bouwplaats tijdens de dag van de bouw. Het Kunstenpand is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam.

Meer weten?

Greenville, Utrecht

Middenin het centrum van Leidsche Rijn verrijst GreenvilleGreenville wordt een duurzaam en groen gebouw, met 93 luxe appartementen en 30 stadswoningen. De oplevering staat gepland voor 2020. Een bijzondere plek om te wonen: zo beschikken de meeste woningen over royale, veelal groene buitenruimtes. De getrapte gevels vol groene terrassen vormen een soort driedimensionaal plantsoen, middenin de stad. Samen met de twee half omsloten binnentuinen wil Greenville zo het groen, de omliggende bebouwing en het glooiingen van het landschap verbinden. 

Greenville wordt ook zeer duurzaam. Het gaat voor een groot deel in zijn eigen energie voorzien. Niet alleen ligt het volledige dakoppervlak vol met zonnepanelen, deze worden ook verwerkt in de gevels. 
Op de bouwplaats aan de Madridstraat geeft architect Bert Dirrix elk half uur een korte presentatie over de architectuur en bouwplannen. Er is maar ruimte voor een kleine groep, dus aanmelden is aanbevolen. 

Meer weten?

Westergouwe, Gouda

Wonen aan een eigen natuur- en recreatiegebied? Dat kan in Westergouwe, de nieuwe woonwijk aan de westkant van Gouda. VOF Westergouwe, een samenwerking van Heijmans en VolkerWessels, realiseert hier tweeduizend woningen en een winkelcentrum. Westergouwe bestaat uit meerdere buurtjes die stapsgewijs worden gebouwd. Het woningaanbod is divers, zowel in woningtypen als prijsklassen: van twee-onder-één kappers aan het water tot brede eengezinswoningen met een diepe achtertuin.

 

Op de Dag van de Bouw worden er op het evenemententerrein in het nieuwe gedeelte Westergouwe-II tal van activiteiten georganiseerd. Zo zijn er rondritten met een huifkar langs projecten in aanbouw (Wieringenhof en Aan de Nieuwe Stadskade), wandelingen met de ecoloog, speelactiviteiten voor kinderen en zijn de zelfbouwkavels te bezichtigen.
Ook kan er een bezoekje worden gebracht aan de hoogste verdieping van het appartementengebouw de Wieringenhof. Vanuit dit complex in aanbouw is het mooi uitkijken over Westergouwe en de omgeving.

Meer weten?