Volgende stap in systeemintegratie van infra met BLISS platform

 Heijmans neemt DareTronics over

10 juli 2018

Heijmans zet een belangrijke stap in de doorontwikkeling van zijn expertise op het gebied van systeemintegratie van infrastructuur met de verwerving van het audio- en videoplatform BLISS. Heijmans neemt dit platform en alle bijbehorende activiteiten over van DareTronics, onderdeel van Voskamp Groep.

Jarenlange ervaring als system integrator

Heijmans vervult al jaren de rol van system integrator voor infrastructuur. De specialisten van Systeemintegratie & Techniek zorgen er met hun expertise voor dat Heijmans niet alleen fysieke infrastructuur kan realiseren, maar vanuit een geïntegreerde benadering ook de systemen en technische automatisering (zowel de elektrotechnische als de werktuigbouwkundige) voor infrastructurele werken kan ontwerpen, realiseren en in stand houden. Voorbeelden hiervan zijn Verkeers- en tunneltechnische Installaties (VTTI), technische systemen voor bruggen en sluizen en dynamisch verkeersmanagement.

Uitbreiding van de expertise

Met de overname van de activiteiten van DareTronics krijgt Heijmans de beschikking over het audio- en videoplatform BLISS, evenals de expertise van enkele software engineers, het netwerk van Voskamp Groep op dit gebied en lopende contracten met klanten die gebruikmaken van dit platform. Daarmee versterkt Heijmans zijn positie als system integrator in de markt en breidt het zijn kennis en ervaring uit op het gebied van audio- en videomanagement. Het BLISS platform is een waardevolle aanvulling voor de zogeheten ‘natte infrastructuur’ (bruggen en sluizen) op het in eigen huis ontwikkelde Heijmans Object Manager voor de droge omgeving (weg- en tunnelinfra).