Verbouwing 'De Resident' voltooid

24 april 2015

De verbouwing van De Resident in Den Haag is voltooid. Vandaag vindt de overdracht plaats – het proces verbaal van oplevering - van Heijmans aan het Rijksvastgoedbedrijf. Komende weken start de inhuizing van twee ministeries in het gebouw: Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het opvallendst aan de verbouwing is dat het binnenplein – het Parnassusplein – is overkapt en nu een atrium is.

de resident 4.jpg

Het Parnassusplein is overkapt tot atrium.

Twee ministeries samen

Het samen huisvesten van de ministeries van SZW en VWS maakt onderdeel uit van het kabinetsplan om een aantal gebouwen van ministeries af te stoten. In totaal verdwijnt 40 procent van de kantoorruimte van het Rijk in Den Haag. Hierdoor bespaart het Rijk jaarlijks 170 miljoen euro vanaf 2020; 90 miljoen in Den Haag en 80 miljoen in de rest van het land.

Naast de bouw van het atrium is het interieur van De Resident aangepast voor flexibel werken. Hierdoor is het mogelijk dat de 2400 werkplekken voldoende zijn voor de 2.700 ambtenaren. Een deel van het nieuwe atrium – het Parnassusplein – blijft overdag voor iedereen toegankelijk.

Haagse-Resident-17-1600.jpg

De Resident in Den Haag (midden).