Vathorst is 43 energiezuinige woningen rijker

24 oktober 2016

Heijmans heeft 43 energiezuinige woningen opgeleverd in Amersfoort. De woningen aan het Bodenmeer in de wijk Vathorst, worden vandaag door de Amersfoortse wethouder Menno Tigelaar officieel geopend. Heijmans realiseerde de woningen in opdracht van Syntrus Achmea RE&F voor het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw.

EPC 0,0

De 43 woningen in Amersfoort hebben een gemiddelde oppervlakte van 123m2 en een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,0. Daarmee lopen ze vooruit op wetgeving die vanaf 2020 gaat gelden. Voor de energievoorziening wordt gebruikgemaakt van een individuele warmte-koudeopslag, aangevuld met zonnepanelen op de daken. Huurders hebben door deze voorzieningen een heel lage energierekening.

6f8bb080-1436-41ba-a0bf-8b329a0ebc91-original.jpeg

Bijzonder is ook de stedenbouwkundige opzet van de woningen. Zij liggen op een eiland, omringd door een gracht, dat wordt ontsloten met twee bruggen naar de openbare weg. De woningen zijn aan de voorzijde lopend bereikbaar via een stoep langs het groen. Aan de achterzijde ligt een binnenhof met 76 parkeerplaatsen en speelruimte voor kinderen. Heijmans was verantwoordelijk voor de realisatie van de woningen.