Twee feestelijke mijlpalen Schoutenhoek

23 juni 2015

Het gaat goed met de bouw van de tweede fase van het nieuwbouwproject Schoutenhoek in Palenstein. Op 19 juni vierden direct omwonenden, toekomstige bewoners en andere betrokkenen twee mijlpalen: het hoogste punt van de appartementengebouwen én de start van de bouw van 23 koopwoningen. Taco Kuiper (wijkwethouder Palenstein), Carla van de Wiel (algemeen directeur Vidomes) en Arjan Geelen (directeur Heijmans Vastgoed) hesen de vlag op het hoogste punt. Samen met een koper werd beton gegoten van de vloer van eengezinswoning nummer twee. Een feestelijk moment waar zo’n 100 betrokkenen bij aanwezig waren.

Schoutenhoek-1.jpg

Namenwedstrijd voor gebouwen

Woningcorporatie Vidomes en Heijmans bouwen twee appartementengebouwen met in totaal 64 sociale huurwoningen. Deze gebouwen hadden nog geen naam. Daarom schreven Vidomes en Heijmans een namenwedstrijd uit. Ruim 30 mensen namen hieraan deel. Carla van de Wiel maakte tijdens het feestelijke moment de winnaars bekend. Het gebouw aan het Beatrijspad heeft de naam Dobbehoek gekregen, het gebouw aan de Du Meelaan heet Stadshoek. De jury bestond uit vertegenwoordigers van Vidomes, Heijmans en de participatiegroep - die de omwonenden en andere belanghebbenden vertegenwoordigt.

Start bouw
Start bouw
Start bouw 2e fase Schoutenhoek

Schoutenhoek

Dicht bij het centrum van Zoetermeer, aan de rand van de levendige groene stadswijk Palenstein, bouwt Heijmans de nieuwe woningen van de tweede fase van Schoutenhoek. Dit nieuwbouwproject maakt onderdeel uit van de vernieuwingsplannen die de gemeente Zoetermeer en de drie corporaties Vidomes, De Goede Woning en Vestia hebben voor de wijk Palenstein. Op 1 juni startte Heijmans met de bouw van de eerste 23 koopwoningen. Deze zijn allemaal verkocht. De verkoop van de overige 9 woningen is nu ook gestart. Deze staan inmiddels allemaal onder optie.