Tunnel Marathonweg geopend

13 oktober 2017

Vandaag is de spoortunnel bij de Hoekse Lijn in Vlaardingen geopend. De tunnel is aangelegd om er voor te zorgen dat het verkeer op de Marathonweg het spoor ongestoord kan kruisen.

De tunnel is onderdeel van het project ‘Onderdoorgang Hoekse Lijn Marathonweg’. Het verkeer dat vanaf de Marathonweg richting de Rivierzone rijdt, mocht al enkele weken gebruik maken van de nieuwe tunnel onder het spoor. Sinds vandaag mag ook het verkeer dat de andere kant op rijdt gebruik maken van de tunnel.

De opening is niet alleen een feestelijk moment voor weggebruikers, maar ook voor omwonenden die tijdens de bouw geluidsoverlast hebben ervaren door klapperende rijplaten, waarover verkeer langs het werk moest rijden. Om geluidshinder te verminderen besloot de gemeente de weg 's nachts af te sluiten.

Met de ingebruikname van de tunnel is het project nog niet klaar. Nog tot het eind 2018 zijn er werkzaamheden. Heijmans zal in opdracht van de gemeente Vlaardingen ook wegen die aansluiten op de tunnel reconstrueren en twee nieuwe rotondes aanleggen.