Tour-parcours kleurt Heijmans geel

1 juli 2015

Wielerfans die de Tour de France op 5 juli volgen, kunnen niet om Heijmans heen. Tijdens de 2e etappe van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland (166 kilometer) verzorgen ruim 300 medewerkers de tijdelijke wegafzettingen en verkeersmaatregelen over de volledige lengte van het parcours. Bij de finishlocatie Neeltje Jans draagt Heijmans zorg voor onder anderen tijdelijke kantoorunits/huisvesting, beveiliging en technische installaties.

Routekaartje-cropped.jpg

Het parcours van de tweede etappe van de Tour de France. In 166 km van Utrecht naar Zeeland.

Langs het parcours

Gedurende de etappe van Utrecht naar Neeltje Jans zullen 270 verkeersregelaars en medewerkers langs het parcours continue wegafzettingen plaatsen en verkeersomleidingen regelen, en weer weghalen zodra de tourkaravaan voorbijgereden is. Dit wordt gedaan in opdracht van de Stichting Tour Utrecht 2015 en de provincie Zuid Holland. Voor deze werkzaamheden worden 300 tekstborden, 400 verkeersborden, 2.500 meter barrier en 700 afzethekken ingezet, evenals 20 motoren.

Heijmans-Tourfacts-grijs-NIEUW.png

Finishlocatie Neeltje Jans

Net voor de stormvloedkering is bij Burgh-Haamstede een scherpe bocht tijdelijke verbreed in het parcours, zodat de wielrenners en volgwagens zonder problemen de Oosterscheldekering op kunnen rijden. Nog voordat de Tourkaravaan op 5 juli voorbijraast, zijn vanaf 30 juni al medewerkers bezig met voorbereidende wegafzettingen en tijdelijke wegomleidingen bij de Oosterscheldekering. Zo zullen zij bijna 14 kilometer aan dranghekken en ruim 4 kilometer aan bouwhekken plaatsen. Op en rond het finishterrein zullen ongeveer 40 verkeersregelaars actief zijn. Daar zullen ook 14 tijdelijke gebouwen worden neergezet voor beveiliging, algehele coördinatie en medische hulpdiensten. De twee grote tv-schermen (ieder 15 m2 groot) waarop de koers te volgen is vanaf de tribunes, worden ook door Heijmans geplaatst.

Als evenementencoördinator zorgt Heijmans dat er ook genoeg medisch personeel (ongeveer 55 personen) en beveiliging (ongeveer 100 personen) is bij de aankomst van de Tour de France. Het zogenoemde crowd- en safety-management is ook bij Heijmans ondergebracht, hiervoor worden er naast beveiligers ook diverse camera’s geïnstalleerd en het finishterrein vanuit een commandocentrum gemonitord op 5 juli.

Wanneer rond 17.30 uur de wielrenners gefinisht zijn, zullen medewerkers van Heijmans weer beginnen met het afbouwen van werkzaamheden, zodat om 22.00 uur de regionale weg N57 weer normaal open kan voor weggebruikers.