Timmerhuis: herinneringen van vier sleutelfiguren

10 december 2015

Een gebouw van glas en staal met kantoren, een museum, 84 appartementen, een ondergrondse parkeergarage, winkels én horeca. Gecombineerd met een monumentaal pand, in het hart van Rotterdam. Je zou denken: ‘dat gaat uit de klauwen lopen’. Niets is minder waar. Het Timmerhuis is in alle rust gebouwd. Binnen budget. Het geheim? De integrale aanpak van Heijmans. Vier sleutelfiguren van Heijmans halen herinneringen op.

Eén belang

Peter Hoogstad, projectleider werkvoorbereiding en het laatste jaar eindverantwoordelijke voor de dagelijkse gang van zaken op het project: “We hebben het Timmerhuis op het gebied van ontwerp en bouw altijd onder controle gehad. Er zijn zeker ook zaken tegengevallen, zoals de vondst van asbest en de staat van de constructie van de oudbouw, maar we hebben het proces altijd kunnen beheersen. Er was maar één belang: samen het Timmerhuis maken in deze integrale opgave. We hebben altijd gedaan wat voor het project het beste was. Als we bijvoorbeeld bij Utiliteit meer kosten moesten maken om voor Vastgoed betere appartementen te maken, dan deden we dat.”

Timmerhuis-Rotterdam-Heijmans-Herinneringen-6.jpg

vlnr: Sander van Bodegraven, projectmanager realisatie. Peter Hoogstad, projectleider werkvoorbereiding. Joan van Wetten, tendermanager/ontwerpmanager in de voorbereiding. Arnaud van der Knaap, projectontwikkelaar appartementen.

Cruciaal moment

Peter: “In het begin van het project was er gelijk een cruciaal moment. Het voorlopig ontwerp was afgerond en bij uitwerking naar het definitieve ontwerp bleek dat we niet konden maken wat er getekend was. Dit had te maken met de zware constructie. De gevels en de installaties pasten niet goed in het geheel. Daar moest veel op aangepast worden om de kwaliteit hoog te houden. Dat hebben we inzichtelijk gemaakt, maar bleek aan de dure kant. We hebben aan de opdrachtgever geen zak extra geld gevraagd, maar we hebben samen naar deeloplossingen gezocht. Bijvoorbeeld in aangepaste termijnreling en huisvesting voor het projectteam in het kantoor van gemeente Rotterdam. Die start is heel belangrijk geweest. We wisten in één klap wat we aan elkaar hadden. Natuurlijk waren er discussies, maar het was prettig dat de gemeente Rotterdam een hoog kwaliteitsniveau bleef nastreven, net als wij.”

Ambassadeurs

Arnaud van der Knaap, ontwikkelaar van de appartementen: “Ik kan me nog een regenachtige zondag herinneren dat we aan de Meent zaten voor informatie over de appartementen, maar dat er niemand kwam opdagen. Het was in het begin dus niet zo vanzelfsprekend dat we de 84 appartementen zouden gaan verkopen.

Door er samen met mijn collega Harry Verheij veel tijd en energie in te steken hebben we stapje voor stapje het Timmerhuis op de kaart gezet. Ook mensen die uiteindelijk niet kochten waren wel enthousiast over de persoonlijke aanpak en zorgde zo indirect voor meer aandacht. De mensen die het aandurfde om als eerste te kopen zijn uiteindelijk onze ambassadeurs geworden. Zij hebben er deels voor gezorgd dat het Timmerhuis ging leven. De open dagen werden steeds drukker bezocht met als hoogtepunt de opening van de modelwoning in april 2015 waar meer dan 3.000 bezoekers op afkwamen. Met alle enthousiaste kopers en bezoekers was dat eigenlijk het moment dat de we ons geen zorgen meer maakten over de verkoop.

Timmerhuis open huis - Ruben Hamelink-8263.jpg

Arnaud: "In april 2015 hadden we 3.000 mensen over de vloer. Dat heeft veel mensen geholpen bij hun beslissing om een appartement te kopen."

De persoonlijke aandacht richting iedere koper heeft heel veel tijd gekost, maar ook heel veel opgeleverd. Ik krijg nog wel eens te horen dat mensen het erg prettig vonden dat ik altijd bereikbaar was voor vragen. Ik gaf ook gewoon 1-op-1 adviezen over welk appartement het best paste bij de persoonlijke wensen. Ik heb een band opgebouwd met veel van hen. De oplevering van de modelwoning hebben we afgesloten met een diner in de woning. De kopers en Heijmans samen aan tafel. Erg leuk om zo het traject af te sluiten."

Engelse lessen

Joan van Wetten, ontwerpmanager: “In eerste instantie hadden we in de tenderfase bedacht om de stalen constructie met een Engelse staalbouwer te gaan maken. Ik ben verschillende keren naar Engeland geweest om de constructie vorm te geven. Daar zijn we ongeveer een jaar mee bezig geweest. Uiteindelijk kozen we tóch om niet met deze leverancier verder te gaan, wat een enorm risico opleverde. Hoe moesten we die voorbereidingstijd weer inhalen? We hebben er uiteindelijk samen met CSM Steelstructures hard aan moeten trekken om de constructie voor elkaar te krijgen. Veel lessen en ervaring uit Engeland heb ik meegenomen in dit spannende, relatief korte ontwerpproces. Dit is mijn loopbaan toch wel het mooiste project waar ik aan heb gewerkt”

Goede buur

Sander van Bodegraven, projectmanager tijdens de uitvoering: “Ook de planning was spannend. Vaak gebeurde er zoveel tegelijk op de bouw dat het lastig was om alles te overzien zonder waterdichte logistieke organisatie. Vrachtwagens met stalen balken reden af en aan en de volledige gevel is in 6 weken tegen de constructie aan gehangen. En dat midden in de stad op een hele kleine bouwplaats. Door alles goed voor te bereiden, strakke organisatie en de toepassing van online bouwticketsystemen konden we het toch steeds voor elkaar krijgen. Daarnaast vind ik ook dat je als bouwer ook een goede buur moet zijn van de directe omgeving. We hebben veel op omgevingsmanagement ingezet, door mensen continue te betrekken bij ons proces.”

Timmerhuis-Rotterdam-Heijmans-Herinneringen-5.jpg

Sander: "In de laatste maanden van het project konden een aantal mensen een lange vakantie opnemen. Dan heb je de zaakjes gewoon goed op orde."

Team

Sander: “De verhouding ‘oude garde’ en jonge mensen in het team was precies goed. Dat is mede de sleutel tot dit succes geweest. Soms zijn we in bouwteams nog wat huiverig om jonge mensen verantwoordelijkheid te geven, maar bij het Timmerhuis heeft een aantal jonge mensen de kans gekregen en hun kans gepakt. Je ziet de ontwikkelingen bij diverse medewerkers binnen je team groeien. Dat geeft niet alleen voor het project, maar ook persoonlijk als leidinggevende echt een boost! Ook ik heb hier de kansen gekregen en mij kunnen waarmaken op een van Heijmans’ mooiste projecten. Ook Heijmans vaart goed bij het professionaliseren en verbeteren van jonge mensen. Daar worden de projecten beter van.”