Skip to content
visual_bikescout_sept_2717_eh.jpg

Terrein TU/e veiliger voor fietsers dankzij Bikescout

2 januari 2017, 00:00

De veiligheid van fietsers op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is verbeterd, dankzij de ingebruikname van de Bikescout van Heijmans. Op de campus van de TU/e vonden steeds vaker aanrijdingen plaats tussen fietsers en automobilisten. De oorzaken waren toenemend verkeer en veel onoverzichtelijke situaties. Heijmans kwam met de oplossing: Bikescout. De universiteit en de gemeente Eindhoven waren enthousiast en financierden het systeem.

bikescout-tue.jpg
Bikescout op het TU/e terrein met LED-signalering in wegdek

Intelligent systeem

De BikeScout is een intelligent detectiesysteem dat continu de snelheid en afstand van naderende fietsers, e-bikers en scooterrijders meet. Tot wel vijftig meter van tevoren. Het maakt daarbij gebruik van tracking radartechnologie die al wordt toegepast door de auto-industrie. Met de verkregen informatie berekent het systeem de aankomsttijd en waarschuwt automobilisten. Dat gebeurt via LED-indicatie in het wegdek. Bikescout verbeterde eerder al de veiligheid van fietsers bij de rotonde Meerenakkerweg – Kasteellaan in Eindhoven en bij het hoofdkantoor van Heijmans in Rosmalen.

overzicht_bikescout.jpg
BikeScout is een intelligent detectiesysteem dat continu de snelheid en afstand van naderende fietsers, e-bikers en scooterrijders meet.

De voordelen op een rij:

• Effectieve en tijdige waarschuwing voor overstekende fietsers door individuele snelheidsmeting
• Verhoogde veiligheidsbeleving van de fietser
• Minder ongevallen op het TU/e terrein
• Zeer robuuste en dimbare LEDs, die vlak met het wegdek zijn geplaatst
• Signalering door middel van knipperede LEDs
• Esthetisch aantrekkelijker en effectiever dan extra borden met fluorescerende achtergrond.

Neem contact met ons op