The Student Hotel Wibautstraat kan deuren openen

18 augustus 2015

De eerste gasten kunnen vanaf eind augustus terecht in de tweede vestiging van The Student Hotel in Amsterdam. Het eerste deel van het voormalige Parool- en Trouwgebouw aan de Wibautstraat is door Heijmans opgeleverd, nadat de verbouwingswerkzaamheden in oktober 2014 startten. Heijmans transformeert in opdracht van de hotelketen en ontwikkelaar Boelens de Gruyter de twee voormalige redactiegebouwen tot studentenhotel met 573 kamers en circa 4.000 m2 aan faciliteiten. Ruim 80% van de kamers in de Parooltoren is al verhuurd.

De werkzaamheden lopen tot volle tevredenheid van Charlie MacGregor, eigenaar en bedenker van The Student Hotel: “Ook Heijmans wil het mooiste The Student Hotel bouwen en dat gevoel is heel belangrijk. Heijmans levert eerder op dan gepland, binnen budget en de kwaliteit is supergoed. Wat wil ik nog meer?”

Verbeterd concept

Aan de Wibautstraat zijn alle ervaringen uit eerder geopende vestigingen vertaald in een verbeterd concept. De 13 etages van de Parooltoren herbergen 286 hotelkamers, een receptie, een fitnessruimte en op de bovenste etage het kantoor van The Student Hotel. Ook restaurant Baut, dat grenst aan de Parooltoren, staat aan de vooravond om zijn herintrede te doen. Heijmans heeft het casco van het restaurant geheel vernieuwd. De gevel van de Parooltoren is het enige dat nog oorspronkelijk is aan de toren, want onder het Design & Buildcontract heeft Heijmans de volledige binnenzijde gesaneerd en opnieuw ingedeeld met volledig ingerichte hotelkamers.

Het Trouwgebouw bevindt zich momenteel in de afbouwfase. Dit gebouw heeft een nieuwe gevel. De oude bovenste verdieping is verwijderd, waarna aan de voorkant twee nieuwe verdiepingen en aan de achterkant één verdieping zijn aangebouwd. Dit gebouw voorziet in luxere hotelkamers, een bibliotheek, een restaurant en een aantal commerciële voorzieningen. Deze tweede, tevens laatste fase van het project, wordt in december van dit jaar opgeleverd.

The Student Hotel

The Student Hotel zorgt voor betere huisvesting voor het almaar groeiend aantal zoekenden naar een studentenplek in steden. Naast studenten richt The Student Hotel zich ook op stagiaires, onderzoekers en reizigers die op zoek zijn naar betaalbare luxe, van één nacht tot een jaar. The Student Hotel opende de eerste locatie in Luik in 2008 en heeft inmiddels locaties in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.