Station Bilthoven geopend

3 juni 2015

Onder toeziend oog van duizenden inwoners is station Bilthoven op zaterdag 30 mei officieel geopend. Hiermee heeft Heijmans, na drie jaar hard werken, het project officieel opgeleverd. De Soestdijkseweg Noord was een van de gevaarlijkste spoorwegovergangen van Nederland. Door de verbinding tussen het noorden en het zuiden van het dorp onder het spoor te plaatsen kan het trein,- auto,- fiets,- en voetgangersverkeer vanaf nu veilig de weg vervolgen.

Om deze gebeurtenis te vieren werd er een speciaal programma georganiseerd rondom de onderdoorgang. De bezoekers werden getrakteerd op live muziek, optredens, straattheater en tal van kinderactiviteiten. Daarnaast waren er verschillende experts van Heijmans en ProRail aanwezig om toelichting te geven over de werkzaamheden aan het station.

bilthoven011-ProRail.jpg

Duizenden mensen kwamen een kijkje nemen bij de opening van het vernieuwde Stationsgebied in Bilthoven. Beeld: ProRail.

Ook werd er afscheid genomen van perronbegeleider Johan Shewdat, die bijna twee jaar lang reizigers heeft geholpen met zware koffers en kinderwagens. Johan werd door de inwoners van Bilthoven als dank toegejuicht.

Bilthoven bouwt

De werkzaamheden aan het station zijn onderdeel van de modernisering van het centrum van Bilthoven. De bouw van de twee onderdoorgangen in het stationsgebied was het meest ingrijpende deelproject. Naast de ontwikkelingen van het stationsgebied wordt de omgeving rond De Kwinkelier, de Julianalaan en de Nachtegaallaan grondig aangepakt.

Heijmans heeft in drie jaar tijd een voetbrug vanaf het P+R terrein, een onderdoorgang voor auto’s, twee nieuwe rotondes, een busplein én een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers gerealiseerd.

Zijn laatste dienst
Zijn laatste dienst
Zijn laatste dienst Perronbegeleider Johan