Start groot onderhoud Kaagbaan

8 maart 2017

Heijmans en Schiphol starten op 18 maart met groot onderhoud aan de Kaagbaan. De werkzaamheden duren tot en met 24 mei. In deze periode wordt de Kaagbaan buiten gebruik gesteld. Dit jaar is gekozen voor een integrale aanpak, waarbij in ruim negen weken tijd verschillende soorten werkzaamheden worden gecombineerd.

Werkzaamheden

De baan wordt bijna in zijn geheel van nieuwe asfaltlagen voorzien, in totaal 225.000 m2. De versterkte hemelwaterafvoergoten waar de zwaarste categorie vliegtuigen overheen kan rijden, worden over een lengte van zes kilometer verhoogd en vernieuwd. 

Tevens worden de zijkanten van de baan vernieuwd en wordt de baan voorzien van antiskid, een stroeve bovenlaag. Daarnaast wordt de volledige verlichtingsinstallatie van 1.500 lampen en bijbehorende apparatuur vervangen door een energiezuinig systeem. 

Ook wordt er 130 kilometer aan nieuwe kabels gelegd, worden de omringende grasvelden hersteld en voorzien van drainage en nieuw gras. Hiervoor wordt ruim 15.000 kilogram graszaad gebruikt. Verder wordt de hoofdwaterafvoer met een diameter van 1,5 meter vervangen. 

Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. Circa 700 medewerkers werken dag en nacht in shifts om ervoor te zorgen dat de Kaagbaan weer op tijd in gebruik genomen wordt.