Ruim 640 zonnepanelen op zonne-carport Den Bosch

Met een oppervlakte van ruim 1000 m2 wordt dit een van de grootste overdekte zonne-parkeerplaatsen van Nederland. 

29 mei 2017

Heijmans en SolarNRG leggen ruim 640 zonnepanelen op het dak van de deels overdekte parkeerplaats bij het nieuwbouwproject Willemspoort in Den Bosch. Met een oppervlakte van ruim 1000 m2 wordt dit een van de grootste overdekte zonne-parkeerplaatsen van Nederland.

De elektriciteit die de panelen opwekken (172.000 kWh, genoeg voor circa 45 huishoudens per jaar), wordt gebruikt voor de algemene ruimtes - zoals verlichting van ingangen, bergingen en liften - van de verschillende woontorens op het terrein. De parkeerplaats biedt plaats aan circa 135 auto’s van de toekomstige bewoners van Willemspoort.

Multi-duurzame carport

De achterwand van de carport dient tevens als geluidsscherm. Om auto’s uit het zicht te houden voor bewoners van Willemspoort, worden aan de voorzijde van de parkeerplaats klimplanten neergezet. Ook komen er vijf laadpalen in de parkeerruimte. Naar verwachting worden vrijdag 2 juni de laatste zonnepanelen neergelegd.

Het project Willemspoort bestaat uit ruim 300 appartementen, verdeeld over 6 gebouwen. De nieuwe appartementen vormen een belangrijke aanvulling op het woningaanbod in het middensegment in ’s-Hertogenbosch.