Reconstructie N309-A28 snel opgeleverd

22 november 2016

Binnen een extreem korte bouwtijd van 22 weken heeft Heijmans het viaduct in de A28 en de kruising met de N309 succesvol opgeleverd. Om het verkeer op de N309 bij 't Harde tijdens de spits minder hinder te laten ondervinden, zijn diverse aanpassingen doorgevoerd aan de provinciale weg en is de capaciteit ervan vergroot door toevoeging van extra rijstroken. Naast het compleet vervangen van twee viaducten voor de A28 zijn beide afritten van de snelweg verlegd en uitgebreid naar 2 en respectievelijk 3 rijstroken. Tevens zijn de kruisingen van de N309 met de A28 voorzien van verkeerslichten, waardoor de situatie veiliger is geworden.

Bijzonder aan het project is geweest dat er voor diverse stakeholders werkzaamheden zijn uitgevoerd, met de Provincie Gelderland als coördinerende hoofdopdrachtgever. Zo zijn beide viaducten voor de A28 en het groot onderhoud aan de A28 (in dezelfde korte bouwtijd voor de viaducten) uitgevoerd voor Rijkswaterstaat. Voor de Provincie Gelderland is de volledige N309 vernieuwd en uitgebreid en in opdracht van gemeente Elburg werd een nieuwe aansluiting op het station gerealiseerd. Doordat alle partijen hun handen ineen sloegen, kon het project snel en vakkundig worden uitgevoerd.

Gedeputeerde Conny Bieze van de provincie Gelderland is tevreden over het project: 'Mooi dat we door goede samenwerking deze grote klus in zo'n korte tijd hebben kunnen realiseren. De Eperweg is nu veiliger geworden en het verkeer kan beter doorrijden. Ook belangrijk voor het vrachtverkeer.'