Project N23 Westfrisiaweg: N194 en N307 officieel opengesteld voor verkeer

Verbeteren van verkeersdoorstroming, leefbaarheid en verkeersveiligheid in West-Friesland. 

30 november 2018

De nieuwe provinciale wegen N194 (Alkmaar–Hoorn) en N307 (Hoorn–Enkhuizen) zijn vandaag officieel geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit).

Heijmans realiseerde het project, wat bestaat uit een 42 kilometer lang tracé dat loopt van Heerhugowaard naar Enkhuizen en op twee punten bij Hoorn aansluit op de A7. Met het project N23 Westfrisiaweg is een bijdrage geleverd aan het verbeteren van verkeersdoorstroming, leefbaarheid en verkeersveiligheid in de regio West-Friesland. 

Minister Cora van Nieuwenhuizen: “De openstelling van deze nieuwe verbinding is mooi nieuws. Niet alleen voor de regio en voor de bouwers die er keihard aan werkten, maar ook voor de bewoners, die de onvermijdelijke hinder van de aanleg ondergingen. De N307 en N194 zorgen voor minder vertraging en zijn goed voor de verkeersveiligheid, omdat deze nieuwe wegen minder sluipverkeer in de dorpskernen betekenen.’’

“Noord-Holland krijgt hiermee twee fraaie nieuwe provinciale wegen. De nieuwe N194 en N307 verbeteren de doorstroming, verhogen de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers en bieden kansen op economische groei. We zijn er trots op dat we dit samen met de inwoners, bedrijven en partners uit West-Friesland voor elkaar hebben gekregen”, aldus gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) van de provincie Noord-Holland.

1---hshm-n23-(5).jpg

Gedeputeerde Elisabeth Post en Minister Cora van Nieuwenhuizen openen de N194 (Alkmaar–Hoorn) en N307 (Hoorn–Enkhuizen)

Resterend werk

Met de opening is het complete tracé tussen Alkmaar en Enkhuizen in gebruik. Er zijn nog enkele restwerkzaamheden, dat de komende weken gereed komt. Dit is bijvoorbeeld het afronden van een fietspad bij Bovenkarspel en het aanleggen van een aantal pechhavens in het westelijk deel van het tracé. Daarna is het project afgerond. Vanaf 30 november 2018 rijdt het verkeer tussen Alkmaar en Enkhuizen over de nieuwe N194 en N307.

Project N23 Westfrisiaweg afgerond
Project N23 Westfrisiaweg afgerond
Project N23 Westfrisiaweg afgerond