Peter van der Gugten wint ULI NL Award

“Peter van de Gugten is een rolmodel. Met zijn onvermoeibare inzet voor het ontwikkelvak, steeds op de hoogte van de kleinste details, heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de gebiedsontwikkeling in Nederland”, aldus het juryrapport.

30 juni 2017

Peter van der Gugten, directeur Heijmans Vastgoed, is onderscheiden met de eerste ULI NL Award voor zijn grote bijdrage aan de gebiedsontwikkeling in Nederland. De onderscheiding werd donderdag 29 juni uitgereikt tijdens het ULI (Urban Land Institute) Award Dinner in de Amsterdamse Hermitage.

Volgens de jury onder leiding van Jaap Tonckens (Unibail-Rodamco, ULI Trustee) scoort Van der Gugten op alle punten hoog. De jury roemt zijn persoonlijke betrokkenheid en ziet hem als een inspirator voor velen. “Peter van de Gugten is een rolmodel. Met zijn onvermoeibare inzet voor het ontwikkelvak, steeds op de hoogte van de kleinste details, heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de gebiedsontwikkeling in Nederland”, aldus het juryrapport.

20160920_heijmans_pvdgugten_3033.jpg

Geestelijk vader

Peter gaf na zijn studie bouwkunde aan de TU Delft leiding aan woningcorporatie Maatschappij voor Volkswoningen in Rotterdam. In 1992 werd hij directeur van Proper Stok, dat vijf jaar geleden werd opgenomen in bouwbedrijf Heijmans. Hij leidde in moeilijke tijden de herontwikkeling van stadswijken in Amsterdam Nieuw-West en Rotterdam. Van der Gugten heeft een grote passie voor Rotterdam. Hij is onder meer geestelijk vader van de plannen voor Nieuw Crooswijk. Ook is hij volop betrokken bij de herontwikkeling van de Fenixloodsen op Katendrecht.

20160920_heijmans_pvdgugten_2982.jpg

Erkenning

Peter van der Gugten: ”Ik ben nooit bezig met het binnenhalen van vooraf bedachte businesscases, maar probeer op mijn eigen manier alle betrokken partijen enthousiast te maken voor het best haalbare.” Hij verwijst naar Rotterdam. “Door altijd vol te houden, al duurde het tien of vijftien jaar, heb ik op tal van plekken iets voor de stad kunnen betekenen. De toekenning van de Award beschouw ik als een erkenning van die inzet.”