12 x aan de slag

Een selectie aangenomen en opgeleverde projecten
van het afgelopen half jaar 

15 augustus 2017

Koersen op het Tom Dumoulin Bike Park

Tom Dumoulin gaat niet alleen de boeken in als eerste Nederlandse mannelijke winnaar van de Giro d’Italia, ook de veilige wieleromgeving die Heijmans realiseerde in Sittard-Geleen draagt nu zijn naam. De sportheld opende in juni hoogstpersoonlijk het Tom Dumoulin Bike Park in Sportzone Limburg. Op een stuk grond van 6 hectare heeft Heijmans een 3,15 kilometer lang parcours aangelegd, binnen planning en budget. Deze speciale wielerbaan kent verschillende soorten wegdek, hoogteverschillen en technische bochten. Zo kunnen wielrenners in de voetsporen van Tom treden door parcoursen met uiteenlopende technische moeilijkheidsgraden te rijden.

039_20170601 Opening wielerbaan_6205.jpg

Veiligheid voor alles

Voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en een vriendelijke uitstraling hebben: in de nieuwe huisvesting van Eurojust in Den Haag wist Heijmans twee uitgangspunten te verenigen. Alle Eurojust medewerkers werken nu onder één dak in het World Forumgebied. Op ingenieuze wijze zijn de veiligheidsmaatregelen geïntegreerd in glooiingen in het landschap. En de gevel van composiet, met daarin ritmisch geplaatste ramen, weerspiegelt het omliggende terrein.

  

Transformatie Sloterdijk-Centrum Amsterdam

Heijmans haalde in mei de opdracht van de gemeente Amsterdam binnen om 150 woningen en 650 m2 aan commerciële ruimtes te ontwikkelen en te bouwen op de N-Kavel in Sloterdijk-Centrum. Het project is onderdeel van de transformatieopgave Sloterdijk-Centrum, waarmee de gemeente het gebied rondom Station Sloterdijk wil omvormen tot een gemengd werk- en woongebied. Het project heeft een waarde van circa € 52 miljoen. 

Tijdelijk & flexibel wonen in Limburg

Heijmans ONE America.jpg

Heijmans ONE-woningen vinden gretig aftrek in Limburg. Heijmans heeft in de plaats America 12 exemplaren geplaatst in opdracht van Wonen Limburg. De Limburgse corporatie stelt de verplaatsbare huizen tijdelijk beschikbaar aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee wordt de huidige druk op de woningmarkt verlicht en tevens geeft het Wonen Limburg de kans oog te houden op een veranderende vraag in de toekomst. Al eerder plaatste Heijmans in Weert 30 en in Panningen 10 ONE's voor de corporatie.

  

Kaagbaan Schiphol op orde

In ruim negen weken tijd combineerde Heijmans dit voorjaar verschillende soorten onderhoudswerkzaamheden op een van de meest gebruikte start- en landingsbanen van Schiphol: de Kaagbaan. De baan is bijna in zijn geheel van nieuwe asfaltlagen voorzien, in totaal 225.000 m2. De versterkte hemelwaterafvoergoten waar de zwaarste categorie vliegtuigen overheen kan rijden, zijn over een lengte van zes kilometer verhoogd en vernieuwd. Tevens is de baan voorzien van antiskid, een stroeve bovenlaag. Daarnaast verving Heijmans de volledige verlichtingsinstallatie van 1.500 lampen en bijbehorende apparatuur voor een energiezuinig systeem.

Wat doen we op Schiphol?
Wat doen we op Schiphol?
Wat doen we op Schiphol?

Legeringsgebouwen brandveilig maken

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf gaat Heijmans 32 legeringsgebouwen van het ministerie van Defensie op brandveiligheid onderzoeken en aanpassen. Deze gebouwen voldoen niet altijd meer aan de huidige brandveiligheidseisen. Om ervoor te zorgen dat ze binnen bepaalde tijd veilig te verlaten zijn, moeten er aanpassingen worden verricht. De opdracht heeft een waarde van ruim € 8 miljoen. 

Lees meer

Op naar gasloos

Bouwbord Carmelflat Beek van links

Samen met Van Wijnen renoveert Heijmans 384 appartementen van de Carmelflats in Beek, in opdracht van ZOwonen. De appartementen uit de jaren zestig worden energiezuinig gemaakt en moeten op termijn geheel gasloos worden. De opdracht heeft een waarde van bijna € 25 miljoen, waarvan de helft voor Heijmans. De werkzaamheden duren ruim twee jaar. Ieder woonblok krijgt een nieuwe verwarmingsinstallatie en per appartement komen er vier zonnepanelen op het dak.

Winnen in Leidsche Rijn Centrum

Voor de gemeente Utrecht ontwikkelt en realiseert Heijmans 125 woningen naast het kernwinkelgebied in Leidsche Rijn Centrum. Het project heeft een totale omvang van ruim € 40 miljoen. Heijmans won de tender op duurzaamheid en kwaliteit: het plan omvat stadswoningen en appartementen in een halfopen bouwblok. De woningen zijn daardoor lichter en krijgen zo meer kwaliteit. 

Schuiven met tunnels

Stuk spoor demonteren, gat graven, 700.000 kilogram zware tunnel op zijn plek schuiven, gat aanvullen met zand en het spoor weer in elkaar zetten: en dat in minder dan 76 uur. Projectmanager John Strik en zijn mannen van Heijmans Span en Verplaatsingstechnieken schoven in Venlo een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel tussen het spoor die de Venlose bedrijventerreinen Trade Port Noord en Trade Port West met elkaar verbindt. 

117 Huismerk-woningen in Haarlem

Woningcorporatie Elan Wonen en Heijmans sloten in maart een realisatieovereenkomst voor het ontwerp en de bouw van 117 Heijmans Huismerk-woningen in de Boerhaavewijk in Haarlem. Het project heeft een omvang van € 10,5 miljoen. 156 Gedateerde portiek-etageflats worden gesloopt om ruimte te maken voor 78 sociale huurwoningen en 39 middeldure koopwoningen. De nieuwe huizen, gebouwd in jaren vijftigstijl, beschikken elk over een tuin en geven een nieuwe impuls aan de wijk. De bouw start in het najaar van 2017, oplevering wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2018.

Waarom is voor Heijmans gekozen?

Zuidasdok definitief gegund

Het ontwerp en de realisatie van het Zuidasdok is in februari definitief gegund aan ZuidPlus, de combinatie van Fluor, Heijmans en HOCHTIEF. Het project omvat de verbreding en het ondergronds brengen van de A10 Zuid in Amsterdam en de uitbreiding en modernisering van het station Amsterdam Zuid. ZuidPlus slaagde erin om creatieve oplossingen aan te dragen om de hinder zo veel mogelijk te beperken/minimaliseren. De aanbesteding omvat een contractwaarde van € 990 miljoen en is hiermee één van de grootste infrastructuurprojecten in Nederland van dit moment.

zuidasdoktotaalvanboven.jpeg

Wegwerk in Nijmegen

Heijmans-Gemeente-Nijmegen-Asfaltonderhoud-8.jpg

In Nijmegen is in juni het project Slotemaker de Bruïneweg afgerond. In negen weken tijd werkten collega’s van onder meer asfalt, verkeerstechniek en markeringen aan de reconstructie van de doorgaande weg binnen de gemeente Nijmegen. Op dit moment werken Heijmans (onder anderen Civiel, Span- en verplaatsingtechniek, Verkeerstechniek en Wegspecialismen) en de gemeente in bouwteam-formatie aan de reconstructie van de Graafseweg. Ook heeft Heijmans een asfaltonderhoudscontract tot 2019 met de gemeente Nijmegen.