Onderhoud Zwanenburgbaan op Schiphol van start

27 mei 2015

Heijmans is gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de Zwanenburgbaan bij Schiphol. Gedurende het onderhoud wordt deze baan volledig buiten gebruik gesteld.

Tijdens het onderhoud voert Heijmans uiteenlopende werkzaamheden uit aan onder andere de regenafvoer van de Zwanenburgbaan, evenals de rijbaanverlichting. Ook worden delen van de baan opnieuw geasfalteerd en voorzien van een stroeve slijtlaag en nieuwe markering. De werkzaamheden worden uitgevoerd door ongeveer 150 medewerkers en gaan 24 uur per dag door.

Naast het onderhoud aan de Zwanenburgbaan verricht Heijmans ook onderhoud aan naastgelegen grasvelden en rioolafvoeren. Gedurende het onderhoud worden ongeveer 1.000 lampen vervangen, 400 meter aan rioolbuis geïnspecteerd en 80 hectare grasveld onderhouden. Ook worden 36 naderingsverlichting-installaties gereviseerd. De werkzaamheden lopen tot maandag 22 juni.

Heijmans en Schiphol

Naast het renoveren van de Zwanenburgbaan heeft Heijmans eind vorig jaar ook de één kilometer lange taxibaan Sierra aangelegd. Vorige week werd Knooppunt Schiphol-Noord, dat door Heijmans werd gerealiseerd, geopend door staatssecretaris Mansveld. Heijmans is tevens verantwoordelijk voor het assetmanagement op Schiphol voor vluchtafhandeling, bereikbaarheid en transport van elektriciteit. Heijmans vernieuwt op Schiphol ook de E- en F-pier, evenals Lounge 2.