Noorderliefde op Het Plein van Leiden

26 augustus 2014

Op zondag 31 augustus vindt de derde amusementstrekker op Het Plein van Leiden plaats. Het betreft de eerste editie van het Noorderliefde Festival. Het festival komt voort uit een samenwerking tussen het SummerJazz Festival, het Cultuurfonds Leiden en Heijmans. Festiviteiten als het SummerJazzFestival leveren een waardevolle bijdrage aan de cultuurversterking in Leiden en in het bijzonder Het Plein als aantrekkelijk woon- en leefgebied.

De nieuwsgierigheid van mensen in en rondom Het Plein van Leiden, is gewekt. Terecht, want tussen de draaiende betonmolens en bouwkranen door gebeurt iets spectaculairs op cultureel en muzikaal gebied.
“Noorderliefde is voor ons een unieke kans om fantastische artiesten als Typhoon en Spinvis midden in een woonwijk neer te zetten”, “Om het écht naar de mensen te brengen” zegt Jeroen Sprangers, bestuursvoorzitter van SummerJazz. Naast de grotere artiesten biedt Noorderliefde ook een podium voor talentvolle muzikanten uit Leiden en omgeving. Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Noorderliefde.png

Typhoon. Spinvis. Live. 31 augustus. Gratis. Voor iedereen. Het Plein in Leiden Noord. Dat is Liefde.

Cultuurmakelaar Michaël Roumen van het Cultuurfonds Leiden spreekt vol lof over de nieuwe culturele activiteiten die plaatsvinden in Leiden Noord. “Noorderliefde is hét voorbeeld hoe cultuur niet alleen mensen verbindt, maar ook een toegevoegde waarde is voor het bedrijfsleven. Heijmans begrijpt als geen ander dat cultuur een niet te missen onderdeel uitmaakt van een bijzondere leefomgeving.”

Cultuur is een niet te missen onderdeel van een bijzondere leefomgeving

Heijmans benut bouw- en ontwikkellocaties vaak door tijdelijke initiatieven te ontplooien. Het brengt mensen met goede ideeën bij elkaar en versterkt het ondernemerschap bij partijen. Daarnaast helpt het een identiteit te verbinden aan wijken of gebieden. Het Plein van Leiden wordt getransformeerd tot een mix aan wonen, werken, winkelen en recreëren. Heijmans ontwikkelt en bouwt hier, in opdracht van de woningbouwcorporatie De Sleutels. De totale vernieuwing van Het Plein van Leiden is omstreeks 2019 gereed.

Festivalinfo