Nieuwe tribune Hockeyclub Den Bosch is in gebruik

14 maart 2016

Eerder dan gepland is het Heijmans gelukt de gloednieuwe tribune aan de Stichting Hockeycomplex Den Bosch over te dragen. Met de vervanging van de staantribune heeft de hoofdklasse hockeyclub een overdekte zittribune met 2000 plaatsen en ondergelegen binnenruimtes terug gekregen. Het werk betrof een Engineer & Build-opdracht. Dat betekent dat Heijmans verantwoordelijk was voor de bouwtechnische en constructieve haalbaarheid van het ontwerp, de bouw en eventuele financiële en tijdgebonden risico’s.

Tribune HC Den Bosch - Heijmans_7.jpg

Tijdens de wedstrijd van Dames 1 tegen SCHC op zondag 13 maart werd de tribune officieel in gebruik genomen.

Ingewijd

Rondom een mooi openingsprogramma van de tweede helft van het hockeyseizoen werd op zondag 13 maart de zwart gele tribune groots ingewijd. De bouw van de tribune is volledig volgens plan gegaan, vertelt bestuurslid Jan van der Lande. “Heijmans is zelfs iets eerder klaar. De tribune biedt naast de 2000 zitplaatsen onder meer vier kleedkamers, drie behandelkamers, een sponsorkamer, een fitnessruimte, een scheidsrechterskamer, bespreekkamers voor heren en dames 1, een medische ruimte, een technische ruimte en helemaal in de nok een persruimte met fantastisch uitzicht op het veld. Dit is zeker de mooiste hockeytribune van Nederland.”

Beschikbaarheid garanderen

Voor Heijmans lag de grootste uitdaging in de veiligheid van de bezoekers en continuïteit van de sportactiviteiten. Temeer omdat de sportvelden niet beschadigd mochten worden en toegankelijk moesten blijven voor trainingen en wedstrijden. Als gevolg van de beperkte opslag van materialen, door de ligging direct naar bebost gebied, zijn slimme logistieke maatregelen getroffen waardoor de bouwwerkzaamheden en de bezoekers goed van elkaar werden gescheiden. Het werk is binnen zes maanden, ruim volgens planning voor de start van het zomerseizoen, gerealiseerd.

Partners

Met zo’n 2.500 leden en zeven velden is Hockeyclub Den Bosch een van de grootste hockeyclubs van Nederland. De realisatie van de nieuwe tribune is voor HC Den Bosch de volgende stap om meer internationale wedstrijden en toernooien naar Den Bosch te halen. Een aantal jaar geleden realiseerde Heijmans al de sportvelden en -verlichting voor HC Den Bosch. De verlichting is deels uitgevoerd in LED en past hiermee naadloos bij de energie- en klimaataanpak van de gemeente Den Bosch. Op het gebied van sportaccommodaties was Heijmans als bouwpartij onder meer nauw betrokken bij het WK Hockey 2014.