Nieuwbouw Laurentius Ziekenhuis van start

31 januari 2014

Op 30 januari is de nieuwbouw van het Laurentius ziekenhuis in Roermond officieel begonnen. Als starthandeling werd een animatiefilm getoond met 3D beelden van het nieuwe ontwerp en was er een gastoptreden van Ellen ten Damme.

Heijmans Utiliteit gaat de eerste fase van de nieuwbouw realiseren. Dit betreft zowel een nieuwe hotfloor met onder meer operatiekamers (OK’s). Tijdens de werkzaamheden blijft het ziekenhuis volledig in bedrijf. In de nieuwbouw zijn de vitale medische acute functies gebundeld in de nieuwe 'hotfloor' met zeven OK’s, high care bedden, een CCU en stroke-unit alsmede een geïntegreerd één loket-spoedplein SEH- HAP, waarin ook de AmbulanceZorg Limburg-Noord participeert. Daarnaast betreft deze fase complexe installatietechnische voorzieningen.

Startschot-Laurentius.jpeg

Onder toeziend oog van Ellen ten Damme tekenen Rolf Abbringh (Heijmans Utiliteit) en Jack Thiadens (Laurentius Ziekenhuis) voor de start van de bouw

,,Zowel aannemers alsook ziekenhuizen maken roerige tijden door'', weet Jack Thiadens, bestuursvoorzitter van het Laurentius Ziekenhuis Roermond. ,,Er wordt bijna niks meer gebouwd. Banken steken alleen nog geld in goede plannen met duurzaam perspectief. Het is in een dergelijk tijdsgewricht dat wij dit proces van nieuwbouw starten en we doen dat met brede steun van zorgverzekeraars, banken en WfZ. De afspraken geven over en weer comfort en vertrouwen. Het is een compact, innovatief en bedrijfsmatig goed opgezet bouwplan. Het zit gewoon mooi in elkaar en we hebben er drie jaar hard aan gewerkt om een switch van eerdere bestaande bouwplannen naar nu te maken. In de eindsituatie wordt het totale gebouw kleiner: dat is logisch. Het Laurentius gaat van 53000 m2 nu, naar circa 40.000 m2 in de eindsituatie. In die situatie sluit alles beter op elkaar aan. De looplijnen zijn flink korter en vele malen efficiënter als in de huidige situatie van een breiwerk van oude gebouwstructuren.”

Heijmans Utiliteit is geselecteerd uit 13 bouwbedrijven. De totale nieuwbouwoppervlakte bedraagt zo’n 9100 vierkante meter. De werkzaamheden in Roermond gaan in mei 2014 van start en de complete oplevering wordt in 2017 verwacht.

Een blik op
Een blik op
Een blik op de nieuwbouw