Meyster’s Buiten genomineerd voor Neprom-prijs

19 maart 2015

De Utrechtse gebiedsontwikkeling Meyster’s Buiten van Heijmans, VORM, Blauwhoed en BOEi behoort tot de vijf genomineerden voor de Neprom-prijs voor Locatieontwikkeling 2015. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een project dat uitblinkt door de samenwerking tussen overheid en markt. De uitreiking van de Neprom-prijs  is op 23 april tijdens de Dag van de Projectontwikkeling.

 De NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, wil het belang van een goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen bij hoogwaardige ontwikkeling van locaties benadrukken. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling in het leven geroepen. Meer info >

Meyster’s Buiten is het resultaat van vasthoudendheid. De wijk nadert de afronding. In 2016 dient het laatste deel, de torenappartementen, te worden opgeleverd. Nu al zijn de al opgeleverde delen een levendig geheel. Restaurant Buurten, dat een belangrijke plek in de getransformeerde Cereolfabriek inneemt, is sinds de opening een jaar geleden een groot succes. Zonder reservering is er amper plek. Buurtcentrum Het Wilde Westen, tevens in de voormalige Cereolfabriek gehuisvest, is een schakel tussen de wijken Oog in Al, waar Meyster’s Buiten ligt, en Lombok. Een breed publiek komt op de activiteiten af. Daarnaast zitten ook de bibliotheek, een sportzaal en een basisschool in de oude fabriek.

De monumentale fabriek brandde in 2008 af. De brand was een belangrijk omslagpunt in het project. BOEi nam de restauratie en de herontwikkeling van de Cereolfabriek op zich. De oorspronkelijke plannen van het gebied werden opnieuw tegen het licht gehouden. De partners besloten de kwaliteiten van het project te versterken, wat resulteerde in het huidige, goed gewaardeerde plan.

Welkome aanvulling

Het woningaanbod is een welkome aanvulling voor Utrecht. Het overgrote deel van de bewoners komt uit de directe omgeving van het plan. Meyster’s Buiten biedt de broodnodige mogelijkheid voor de volgende stap in de wooncarrière van veel buurtbewoners. In totaal komen er op het voormalige bedrijventerrein in Utrecht-West 137 nieuwe woningen, variërend van huurappartementen tot robuuste Stadswoningen XL.